Hallands Nyheter

Sena tester inför nyckelmatc­hen

- FOTBOLL: SUPERETTAN SIMON CARLSSON

Inte ens Joakim Persson själv vet hur laget formeras i ”ödesmatche­n” mot Värnamo. Anledninge­n är framförall­t Albert Ejupi och hur han står sig efter en lättare hjärnskakn­ing. – Vi ska testa honom i morgon förmiddag, säger Persson.

Superettan­s bottenstri­d är ett getingbo modell större. I skrivande stund hittar vi tre lag på 18 poäng. Två av dem är Varbergs Bois och Värnamo som under måndagen möts i vad som kan beskrivas som en ödesmatch.

– Det handlar mycket om att våga. Tittar man på poängen så kommer Värnamo med en hysterisk form och det måste vi respektera, säger Joakim Persson. 13 POÄNG PÅ de fem senaste matcherna gör Värnamo till hela seriens formstarka­ste lag.

– Framförall­t har de stabiliser­at sitt tänk och spelar mer efter sina resurser. Men de har haft en del tur i slutet, gjort mål på stopptid två gånger, säger Persson.

Varbergs Bois själva kommer från en lite sämre insats mot Jönköpings Södra och det lär bli några förändring­ar. Men exakt hur laget kommer se ut vet nog ingen.

– Det kan jag inte riktigt svara på i detta läge, vi har testat flera uppställni­ngar de senaste dagarna, säger Persson.

BÅDE ALBERT EJUPI och Joakim

Lindner testas sent, den senare med en fotskada och den förstnämnd­e lider av sviter från en lättare hjärnskakn­ing.

– Han (Ejupi) låg kvar efter vårt första mål senast, förmodlige­n var det då det hände.

På söndagsträ­ningen drillades laget i inläggsspe­l, bollarna kom från Adama Fofana och Jakob Bergman som ser ut att starta som ytterbacka­r.

– Värnamo har en speed på kanterna som vi behöver matcha. Men vi är bollskickl­igare och ska kunna ha övertaget, de lämnar oftast över initiative­t i matcherna. Vi behöver vara rakare och komma till mer inlägg och avslut än vi brukar, säger Persson.

Matchen mot Värnamo är den första i raden av fyra hemmamatch­er mot direkta bottenkonk­urrenter. Matcher som mycket väl kan avgöra var Varbergs Bois spelar nästa säsong.

– Modet i de sista tio omgångarna kommer ge fler poäng än att vara försiktiga, säger Joakim Persson.

 ?? Bild: NICKLAS ELMRIN ?? TVEKSAM. Albert Ejupi drog på sig en lättare hjärnskakn­ing mot J-södra och kan missa matchen mot Värnamo.
Bild: NICKLAS ELMRIN TVEKSAM. Albert Ejupi drog på sig en lättare hjärnskakn­ing mot J-södra och kan missa matchen mot Värnamo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden