Hallands Nyheter

Ännu inget vapen funnet

BORDTENNIS: ”DET KOMMER BLI FRUKTANSVÄ­RT TUFFT FÖR OSS”

- SIMON CARLSSON simon.carlsson@hn.se 010-471 53 27

Polisen har inte hittat något vapen efter skjutninge­n på Herting. De har dock gjort andra fynd som de tror kommer att föra utredninge­n framåt inom kort.

”Det är absolut min sista chans att spela på den här nivån”

AN SHU

45 år gammal tar An Shu klivet tillbaka över barriärern­a och in på Pingisliga­ns golv. Veteranen gör sin 18:e säsong i den högsta serien. – Det trodde jag inte. Jag trodde aldrig att jag skulle få bära FBTK:S tröja igen, säger An Shu.

Det har gått 21 år sedan An Shu gjorde sin första match för Falkenberg­s BTK. Och drygt nio år efter hans senaste match i Fbtk-tröjan är han nu tillbaka, 45 år gammal.

– Det var i mitten av maj som jag fick frågan och det var inget svårt beslut. Jag gillar klubben och jag bor redan i Falkenberg, det passar mig väldigt bra, säger An Shu.

Han har varit borta en säsong från Pingisliga­n. Förra säsongen blev det istället spel i danska högstaliga­n med B 75. Och spel i svenska division ett med Horred.

– Men det vara några matcher med Horred, säger An Shu. Vad håller danska ligan för kvalitet?

– Den är ganska bra. Det har kommit in några kineser och taiwaneser. Jag tror inte att den är så mycket sämre än Pingisliga­n.

DET BLEV SEMIFINAL med B 75 i fjol, men chansen att upprepa det med FBTK är i princip obefintlig.

– Jag tror att vi har en bra chans att klara kontraktet, men det är klart att det kommer bli tufft. Padasak är en riktigt bra spelare och om jag spelar bra så kan det gå vägen, säger An Shu. Hur bra är du jämfört med för tio år sedan?

– Klart att jag har blivit lite sämre, kraften och farten är inte på samma nivå. Det är absolut min sista chans att spela på den här nivån. Det är inte många 45-åringar som spelat i Elitserien.

Bakom solklare ettan Padasak Tanviriyav­e c ha kul och An S hu är det tunt. Unga nyförvärve­t Bruno Nettarp och Magnus Pohjolaine­n slåss om den tredje platsen i tisdagens premiär mot Rekord.

– Det kommer bli tufft för dem, de har ju spelat i division ett innan, inte Superettan, säger tränaren Erik Åhman.

Det lär bli en kamp mot Ängby om att undvika nedflyttni­ng. Efter att Warta drog sig ur beslutade Ängby/spårvägen att ta två platser och dela upp sina lag.

– Spårvägen är det laget som spelade i Pingisliga­n förra året, Ängby är mer av ett Superettan-lag, säger Åhman och fortsätter:

– Det kommer bli fruktansvä­rt tufft för oss, det gäller att Padasak vinner sina två matcher för att vi ska lyckas. Hur många matcher kommer han spela i år?

– Han ska spela alla matcher om han inte blir sjuk eller skadad.

AN SHU HADE 5-20 i kvot under sin senaste säsong i Pingisliga­n med Kävlinge för två år sedan. För att FBTK ska hålla sig kvar lär han nog behöva förbättra den statistike­n.

– När jag spelade i Österlen och Kävlinge så hade jag inte så bra träningsmö­jligheter. Nu kan jag köra när jag vill egentligen. Jag hoppas att jag kommer klara av det här och att vi ska kunna klara oss kvar, säger An Shu.

 ?? Bild: KALLE PETTERSSON ?? COMEBACK. Snart tio år efter sin senaste match för Falkenberg är An Shu tillbaka.
Bild: KALLE PETTERSSON COMEBACK. Snart tio år efter sin senaste match för Falkenberg är An Shu tillbaka.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden