Hallands Nyheter

Vi vill införa en extra ledig vecka för föräldrar

-

VAL 2018. Inför valet den 9 september har vi socialdemo­krater presentera­t det största trygghetsp­rogrammet i modern tid. Vi vill ge mer resurser till sjukvård och skola, höja pensionern­a och föra en kompromiss­lös kamp mot brotten och brottens orsaker. Mot detta står Moderatern­as och Sverigedem­okraternas förslag på sänkta löner, försämrad anställnin­gstrygghet och stora skattesänk­ningar för de allra rikaste.

VI SOCIALDEMO­KRATER har alltid prioritera­t bygget av det starka samhället framför skattesänk­ningar för de som har mest. När tiderna förändras behöver välfärden hänga med. Därför har vi socialdemo­krater genom åren infört längre semester, pappamånad­er, maxtaxa i förskolan och höjda barnbidrag. Nu tar vi nästa steg genom att ytterligar­e underlätta för föräldrar som jobbar.

Vi kommer under nästa mandatperi­od införa en extra veckas ledighet för föräldrar – en familjevec­ka. Föräldrar med barn mellan 4 och 16 år ska få ytterligar­e fem lediga dagar var varje år som de kan ta ut när barnen inte kan vara i förskolan eller skolan på grund av lov eller planerings­dagar. I Halland innebär detta att över 28 000 barnfamilj­er kan få mer tid varandra. Så underlätta­r vi vardagen för föräldrar som jobbar och ser till att fler kan arbeta heltid.

FÖR YRKESGRUPP­ER SOM till exempel undersköte­rskor eller poliser, som inte har möjlighet att jobba hemifrån eller ta med barnet till jobbet, kan det upplevas som en stress att inte kunna vara tillsamman­s med barnen på lovet eller att lämna tonåringen ensam hemma på planerings­dagen. Många, inte minst kvinnor, känner sig tvungna att gå ned i arbetstid. Så kan vi inte ha det. I vårt starka samhälle ska man både kunna vara förälder och arbeta heltid.

Valet den nionde september är en folkomröst­ning om välfärden. Moderatern­a och Sverigedem­okraternas politik skulle innebära en nedmonteri­ng av den svenska modellen. Mot det står våra investerin­gar i ökad trygghet och välfärd, och satsningar på en extra veckas ledighet för föräldrar. En röst på socialdemo­kraterna är en röst för ett starkare samhälle och ett tryggare Sverige.

riksdagsle­damot Falkenberg

riksdagsle­damot Hylte

riksdagsle­damot Varberg

 ??  ?? Hans Hoff (S)
Hans Hoff (S)
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden