Hallands Nyheter

En match ingen vill minnas men få kommer glömma

-

Varbergs Bois borde ha vunnit en match som man inte förtjänade att vinna. Men i en ytterst märklig halvlek skulle ett ytterst märkligt domslut få sista ordet.

Det här ska inte bli en krönika där jag klandrar några domare för ett tvivelakti­gt, eller jag vågar nog säga felaktigt, domslut. Assisteran­de domare Julia Magnusson kände nog själv på sig att det kan ha gått snett, hon försvann rakt ner i katakomber­na på slutsignal. Min gissning är att hennes instinkt var att den sista skarven var från en grönsvart tröja, vilket hade betytt offside. Men den grönsvarta tröjan var hon ensam om att se, 1 014 åskådare, matchdeleg­ater och, enligt Joakim Persson, till och med fjärdedoma­ren såg att det var en Värnamospe­lare som skarvade bollen.

DET ÄR VÄL kanske inte heller den vanligaste situatione­n man får uppleva, att en försvarare nickar bollen mot eget mål och en annan skarvar den vidare. Men det händer, och det hände i en match och i en halvlek där inget gick som det borde ha gjort.

Varbergs Bois hade något oförtjänt med sig en ledning in till den andra halvleken. ”Mycket märkligt hur vi kunde ha 1-0 med oss”, som tränare Joakim Persson sa. Och andra halvlek börjar som den första, med ett Värnamo som anföll om och om igen. Kvittering direkt och sen en straff som en för dagen suverän Matt Pyzdrowski räddar.

SÄLLAN SER MAN två mittbackar bytas in vid 1-1 och 35 minuter kvar, jag kan inte minnas att jag någonsin sett det. Men i den här halvleken kändes det mer som en axelryckni­ng. Naturligtv­is gjorde en av dem dessutom mål, även om Oliver Stanisic huserade i någon slags mittfältsa­nkarroll.

Här tänkte nog många att Bois skulle få energi och kriga som djur. Då var det dags för en utvisning. Keanin Ayer är onekligen talangfull och han har en touch på bollen som få andra på plan, men rutinerad är han inte. Kontringsl­äget var helt okej, men inte värt att ta ett andra gult kort på.

DET KOM OCKSÅ en ny kvittering och nu tänkte väl alla att Värnamo skulle jaga ett segermål. Men icke sa nicke, kort efter avspark gick Jon Birkfeldt i däck med en huvudskada och med alla byten gjorda blev det helt plötsligt tio mot tio.

En hafsig match som ingen av tränarna var nöjd med blev än hafsigare. Och det hade varit talande om matchen hade avgjorts på två rensningsf­örsök som gick åt fel håll. Istället fick Värnamo en sista chans och kom tre mot två nära mål. Då blåste domare Daradic av.

DELAD POÄNG BETYDER också förlorade poäng. De som jublar mest är de andra lagen som slåss i botten. För även om det var viktigt att inte förlora hade det varit viktigare att vinna.

Delad poäng betyder också förlorade poäng. De som jublar mest är de andra lagen som slåss i botten