Hallands Nyheter

Söderström tog gru

FOTBOLL: FALKENBERG­S FF TOG DÖD PÅ ”ÖSTERSPÖKE­T”

-

ÖSTER FALKENBERG­S FF

(0–1)

2 3

Efter 28 minuter fick Falkenberg­s FF straff. Kalle Söderström klev fram.

– Förra matchen släppte jag den till Chisom då han hade läge för hattrick. Jag fick målvakten dit jag ville, men jag fick inte rätt träff. Det var en väldigt svag straff.

Bollen gick mitt i målet och lågt. Östermålva­kten Robin Malmkivst kunde rädda skottet med benen. Två minuter senare tog FFF ledningen genom Robin Östlind.

– Det var skönt att ledningsmå­let kom så snabbt. Då slapp jag tänka på straffmiss­en.

Men mittfältar­en skulle ta på sig en matchavgör­ande roll efter paus, efter att FFF släppt in två mål på fyra minuter. Kvittering­en kom i minut 64 genom just Söderström.

– Det var en bra boll från Robin. Jag såg att målvakten stod rätt långt åt det andra hållet och satte dit bredsidan, förklarade Söderström.

Sex minuter senare agerade han framspelar­e. Han stormade fram på högerkante­n, gjorde sin back, klev in i straffområ­det och slog bollen genom straffområ­det till en fristående Christoffe­r Carlsson som vräkte in 3–2.

– Jag visste att jag var snabbare än deras back, utmanade honom och sen såg jag att ”Stoffe” var helt ren.

En missad straff och läge att bli syndabock vändes till ett mål och en assist för Kalle Söderström. – Det känns skönt att få vara med och avgöra, sa han.

SEGERN GJORDE ATT FFF knaprade in på serieledar­en Helsingbor­g.

– Detta är en svår bortamatch. Det var skönt att hålla avståndet nedåt. Sen spelar det ingen större roll om vi kommer etta eller tvåa, även om man givetvis helst vill vinna serien. FFF har ju haft det svårt mot Öster, så det var en svit man gärna ville bryta, sa Söderström och syftade på de sju raka tävlings-

 ??  ?? VÄNDE TILLBAKA. I en svängig match var det Christoffe­r Carlsson som fick sista ordet med sitt 3–2-mål
VÄNDE TILLBAKA. I en svängig match var det Christoffe­r Carlsson som fick sista ordet med sitt 3–2-mål

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden