Hallands Nyheter

For You satsar på mer mode i centrum

- MARIE HEBELIUS SVAHN 010-471 52 66 marie.hebelius.svahn@hn.se

Den förra butiken gick i konkurs i våras. Nu flyttar ett nytt klädföreta­g in i lokalen på Kyrkogatan.

Svensk Handels rapport visar att nästan 5 000 butiker inom sällanköps­handeln har försvunnit de senaste sex åren. Under samma tid har antalet e-handelsför­etag ökat med lika mycket. Modehandel­n ligger mest illa till. Där är andelen e-handelsköp i dag uppe i 16 procent, en kritisk nivå för de fysiska aktörerna.

I MAJ GICK IEM Femfash AB i konkurs. Det mångåriga företaget hade en klädbutik i Falkenberg, en i Varberg, en i Ulricehamn, en i Skene och två i Lidköping. Butiken B-young på Kyrkogatan 8 i Varberg tvingades därmed stänga.

Sedan dess har lokalen fungerat som pop up-butik för sommarkläd­er. Försäljnin­gen drevs av Malm Fashion i Varberg AB som ägs av Anna Thoresson. Om två–tre veckor öppnar hon en permanent klädbutik under namnet For You. En uppfräschn­ing av lokalen pågår för fullt. Hur vågar ni?

– Jag har jobbat i klädbransc­hen i 20 år och samlat på mig erfarenhet, svarar Marcus Thoresson, Annas make. Vi vill undvika fallgropar­na med för stora varulager och långa leveranser. Ska ni ha internetfö­rsäljning?

– Inte nu, men det kan komma i nästa skede.

BUTIKEN VÄNDER SIG till kvinnor i åldrarna 35 till 65 år. Priserna beskrivs som mellanklas­s.

– Ungefär som hos MQ. Det här ska bli skitkul, tycker butikschef­en Lotta Månsson som närmaste kommer från Sportshope­n vid Lugnetrond­ellen.

 ??  ??
 ?? Bild: MARIE HEBELIUS SVAHN ?? NYSATSNING. Lotta Månsson ska basa över den nya klädbutike­n på Kyrkogatan 8.
Bild: MARIE HEBELIUS SVAHN NYSATSNING. Lotta Månsson ska basa över den nya klädbutike­n på Kyrkogatan 8.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden