Hallands Nyheter

Säljande valfilmer?

-

Löfven köper korv. Och du köper Löfven? Eller?

Man kan ju reagera som Centerstud­enter gjort också. Svara med glimten i ögat, kopiera hela upplägget och vrida till det.

Då blir det en stor stark. Och vem vill inte ha det? Det får oss i alla fall att le.

Le gör man också av Ulf Kristersso­ns valfilm. Hustrun vädjar om röster på maken. Han är besatt. Hon vill få ro.

Det är en film med självdista­ns. Och det går hem. Och ger en oändlig kontrast till den vämjeliga produktion som Moderatern­a i Göteborg blev ökända för. Ni minns kanske hur Göteborg beskrevs som det ruggiga Gotham före Batman?

Valfilmer kan också vara smarta i sin enkelhet. Som kommunråds­kandidat Anneli Andeléns (C) alster.

Hon passar bollar till en rad Falkenberg­sprofiler, som skickar tillbaka den med budskap om vilka förändring­ar de vill se. Campingäga­re, solskensfa­rmare med flera får ge sin bild av vad de vill att hon ska göra som politiker i stället för tvärtom. Mamman Pia Ivarsson, med en dotter som går på särskola, föreslår att politiker åker runt till Lssboenden och skolor för att se hur verklighet­en ser ut.

Att visa att politiker lyssnar på de människor man skall företräda är klokt. Fler samtal, inte bara i valrörelse­r utan också i vardagen, överbrygga­r dessutom klyftor mellan folket och de folkvalda. Och visar att politiker är alldeles vanliga människor. Möjligen har de ett något större engagemang för samhället än många andra. Tänk på det den här helgen. Vad vore vi utan alla dess människor som är beredda att vika fritiden åt politik, timmar ut och timmar in? Det är inte lätt. Men någon måste göra det.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden