Hallands Nyheter

Blöt plan ställde till det för FFF

SPORT: Falkenberg missade att gå upp i serieledni­ng. Nästjumbon Landskrona Bois vann överraskan­de med 2–1 på en blöt matta.

- MARTIN ÖRTEGREN martin.ortegren@hn.se

Nästjumbon Landskrona Bois var bättre och vassare i den andra halvleken.

Och Falkenberg­s FF fick smaka på sin egen medicin – snabba omställnin­gar.

Skåningarn­a hade ett par riktigt bra chanser. Filip Pivkovski var först på bollen efter ett smårörigt anfall för gästerna och spräckte dödläget.

– I de andra matcherna har vi växlat upp när vi behövt. Idag hade vi inte den växeln och vi åker på två kontringar, sa Tobias Karlsson.

Minuten efter baklängesm­ålet ropade FFF på straff. Philip Andersson knäade upp bollen på sin arm som var sträckt uppåt. Men det kom ingen signal från domaren.

– Han dömer det som ofrivillig hands, men det är inte där vi förlorar matchen.

0–2-målet kom efter en slarvigt slagen passning från mittbacken.

– Jag försöker nå Per, men den är inte tillräckli­gt hård. Bollen kommer mittemella­n han och ”Tibbe” och de kontrar in 2-0.

TOBIAS KARLSSON VAR ett av frågeteckn­en inför matchen men kom till start.

– Jag hade feber i lördagsnat­t och fick vila två dagar. Det var okej, men det känns att man inte tränat på fyra dagar. Hela laget har varvat sjukdomar. Det kändes och syntes på hela laget.

– Den här förlusten känns väldigt tråkig, jobbig och tung. Vi hade chans att rycka. Vi har varit i en väldigt bra form. Vi är extremt revanschsu­gna till söndag och glömmer den här matchen.

Tränare Hasse Eklund var inte heller nöjd med lagets insats som innebar säsongens fjärde förlust.

– Tyvärr kom vi inte upp i den kvalitet som vi ville. Vi hade väldigt omständlig­a anfall, Landskrona kunde flera gånger vinna bollen och kontra på oss. De fick komma till väldigt många avslut som jag känner att vi skulle hanterat bättre mycket tidigare. Vårt passningss­pel är inte bra. Vi fick inte upp något tempo och det var dålig rörelse, sa Eklund på presskonfe­rensen.

Reducering­en kom med sex mi-

De tre poängen och en temporär serieledni­ng uteblev. –Det var uddlöst, orkeslöst och idéfattigt, sa en besviken Tobias Karlsson.

nuter kvar. En hörna slogs mot den första stolpen, men gästernas rensning misslyckad­es. Bollen gick vidare till Tobias Karlsson som la bakåt till Tibor Brink Joza, som fick på ett riktigt ”träben”. Bollen hamnade hos inhoppande Krizanovic.

–TIBBE KOMMER att säga att han passade. Jag lyckas ta emot bollen. Innan jag ens hann se var ytan fanns hade jag bestämt vad jag skulle göra, sa Zlatan Krizanovic om det kliniska avslutet som innebar hans första mål i Superettan denna säsong. Mer än så blev det inte för FFF. – Vi försökte komma med en forcering men vi lyckades inte komma med något farligt läge. Det var en sån dag idag.

”Den här förlusten känns väldigt tråkig, jobbig och tung. Vi hade chans att rycka. Vi har varit i en väldigt bra form.” TOBIAS KARLSSON

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN ?? DYNGSURT. Funktionär­er fick sopa bort vatten, men planen på Falcon Alkoholfri arena blev ändå svårspelad. Bollen stannade upp på ena sidan.
Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN DYNGSURT. Funktionär­er fick sopa bort vatten, men planen på Falcon Alkoholfri arena blev ändå svårspelad. Bollen stannade upp på ena sidan.
 ??  ?? INGEN SERIELEDNI­NG. Per Karlsson var en av många Fff:are som deppade och var besvikna efter 1-2 mot nästjumbon Landskrona.
INGEN SERIELEDNI­NG. Per Karlsson var en av många Fff:are som deppade och var besvikna efter 1-2 mot nästjumbon Landskrona.
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ??
Bild: KRISTER ANDERSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden