Hallands Nyheter

Två ”Idol”deltagare från Halland åkte ut efter solosången. Isabelle Verdien är den ena.

- MARTIN ERLANDSSON 010-471 53 40 martin.erlandsson@hn.se

De ene grät och den andra ryckte på axlarna. Men båda deltagarna från Falkenberg och Varberg är utslagna ur ”Idol”.

Mattia Sossella, den italienske hovslagare­n som bor i Falkenberg, syntes bara några sekunder i slutet av tisdagens ”Idol”-avsnitt när det blev klart att han inte gick vidare efter solosången.

– Under slutauditi­on var det mycket tv-inspelning och att man skulle göra egna klipp till sociala medier för att synas och hela den grejen passar inte mig. Men det var kul att ha prövat, säger han till HN.

Snart 31-årige Mattia var troligen äldst av de 35 som var kvar efter gruppmomen­tet och faktiskt dubbelt så gammal som de allra yngsta deltagarna.

– Jag var lite sjuk så det gick inte så bra, men det gör ingenting. Jag blev erbjuden att vara med i ”revanschen” men tackade nej, fortsätter Mattia Sossella.

”REVANSCHEN” ÄR ett nytt inslag i årets säsong och innebär att tittarna kan rösta tillbaka en ”Idol”-deltagare som juryn har skickat hem.

För Isabelle Verdien från Träslövslä­ge finns det alltså en liten chans till comeback i tävlingen.

– Nu över sommaren har jag verkligen utvecklats, så jag är redo. ”Idol” är det jag vill mest av allt, säger den snart 17-åriga sångerskan.

De fyra utröstade deltagare som blir mest populära (visningar och delningar) får duellera om en plats i fredagskva­let den 21 september, där det finns en chans att bli en av de tolv ”Idol”-finalister­na.

– Jag tycker att jag är värd en plats om man ser till helheten och jämför med vissa andra av de som kom topp 20, säger Isabelle, som syntes mycket i tisdagens avsnitt

Efter att ha hamnat i fel tonart i Dua Lipas ”IDGAF” och inte vågat byta, kom tårarna.

– Jag fick inte välja tonart och hade ont i halsen, så jag kunde inte öva. Det är ett stort misstag, men lätt hänt när man är helt utmattad.

Blir det inte revansch är planen att söka till ”Idol” igen om två år.

– Ja, de vill nog inte ha tillbaka samma personer direkt och då har jag hunnit gå ut gymnasiet.

Den 21 september släpper Isabelle Verdien sin första officiella låt, ”All I want is you”.

– Jag skrev den ihop med John Soul i Falkenberg och spelade in den hos honom. Det är en pop- och houselåt, som är lugn i början och byggs upp till en svängig refräng. Jag tycker att den är annorlunda, berättar Isabelle, som skrev egna låtar när hon var yngre.

– Jag slutade när jag var 13–14 år och sedan dess har jag inte haft inspiratio­n och tid.

FÖR 19-ÅRIGE Matice Kamara Cham från Halmstad visas det i torsdagens avsnitt om han blir en av bara 20 ”Idol”-deltagare som tar plats i kvalveckan. Samma gäller 16-åriga Mimmi Åberg från Kungsbacka.

I ”Paradise hotel” åkte Oliver Gustafsson från Falkenberg ut för andra gången på en vecka. Bettina Runnerströ­m från Halmstad är däremot kvar, för hon fick välja bland fyra killar och tog Alem Sacirovic.

 ??  ??
 ?? Bild: MARTIN ERLANDSSON ?? PÅ SIN HÄSTGÅRD. Italienske Mattia Sossella har fullt upp som hovslagare i Falkenberg och utomlands, så han är inte ledsen för att ha åkt ur ”Idol”.
Bild: MARTIN ERLANDSSON PÅ SIN HÄSTGÅRD. Italienske Mattia Sossella har fullt upp som hovslagare i Falkenberg och utomlands, så han är inte ledsen för att ha åkt ur ”Idol”.
 ?? Bild: TV4 ?? REVANSCH. Isabelle Verdien kan komma tillbaka till ”Idol” om tillräckli­gt många ser och delar hennes video på Tv4.se och Tv4play.
Bild: TV4 REVANSCH. Isabelle Verdien kan komma tillbaka till ”Idol” om tillräckli­gt många ser och delar hennes video på Tv4.se och Tv4play.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden