Hallands Nyheter

Grattis Varberg till Fästningsb­adet!

- FRÅN HN:S FACEBOOK

VARBERG. Att förstärka och flytta Varberg närmare havet och bjuda på det finaste vi har: salta bad, hav och fästningen med en pittoresk stad i fonden är toppen.

Dock glömde Västkusten­s kreativa mittpunkt bort funktionsh­indrade och äldre som inte vill eller kan hoppa från bryggan i sin miljonsats­ning. Det är tydligen inte heller möjligt att livrädda drunknande badgäster. Gör om och gör rätt – bygg en ramp så att alla kan ta del av badet och den underbara platsen. Rampen kan även nyttjas vid livräddnin­g.

Att bygga en anläggning 2018 som inte är anpassad för alla är inte särskilt kreativt utan snarare snudd på diskrimine­ring. Vår 11-åring med funktionsh­inder hoppas att han får vara med sina kompisar och bada nästa år.

Pappa Om insändaren ”Ta inte så lätt på röstningen”:

Tobias Larsson: När jag skulle rösta stod det 3 st före mig i säkert 5 minuter och skulle ta valsedlar av alla de slag och det var omöjligt att komma fram. Fick till slut säga högt: "En gul, en blå och en vit. Hur svårt kan det vara?".

Kaisa Karlsson: Jag tycker ju att det skall vara en valhemligh­et så man skall få ta 3 lappar av varje parti, då tar det ju en stund.

Mikael Larsson: Bra miljötänk.

Felicia Bengtsson: Jag tog de som blev hemskickad­e. Ingen som behöver se då och inget slöseri.

Christer Alfredsson: Det går väl att lägga de valsedlar man inte använt i valbåset, så kan röstmottag­are lägga tillbaka dessa (efter en snabb kontroll att de inte är förändrade) med jämna mellanrum?

Ann Person Ofta kommer det valsedlar i brevlådan. Ta några av varje även de du inte vill ha sen tar du dina och stoppar i kuvertet

Ola Nylander Bäst hade det väl varit att rösta med Bankid hemifrån eller mobilen.

Wictor Tito Persson Nackdelen med Bankid är att det blir åsiktsregi­strering eftersom det är bundet i ditt namn. Och då går det att kolla upp vad du röstar. Men du är helt inne på rätt spår. Systemet vi har idag är förlegat och behövs förnyas..

Titti Johansson: Varför är man så hemlig med vad man röstar på, står man inte för det?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden