Hallands Nyheter

Inga fler mandat för SD i Falkenberg

- FREDRIK LARSSON 010-471 53 67 fredrik.larsson@hn.se

Sverigedem­okraterna ökade antalet väljare i Falkenberg. Men några fler mandat i fullmäktig­e blev det inte. Däremot behåller SD sin vågmästarr­oll.

VAL 2018

Sara-lena Bjälkö, gruppledar­e för SD i Falkenberg, siktade på nio mandat i fullmäktig­e.

Det gick inte vägen trots att väljarstöd­et ökade från 10,8 procent 2014 till 12,4 nu.

– Att vi ökade är vi glada och nöjda med. Vi har stått för en bra ökning med tanke på hur det har varit inom SD Halland med orolighete­r. Vi behåller trots allt vår vågmästarr­oll i Falkenberg.

– Det finns absolut ingen besvikelse över att vi inte ökade i antalet mandat, säger Sara-lena Bjälkö. Hur kommer det sig att SD inte är lika starka i Falkenberg som på riksnivå?

– Stridighet­er i Halland har påverkat och det har vi varit ärliga med hela vägen. Samtidigt har vi ändå ökat i antalet väljare, det kunde lika gärna ha gått åt andra hållet. Hur tänker ni använda vågmästarr­ollen?

– Vi får se om någon kommer för att samtala med oss. Men vi får avvakta och kolla av resultatet. Senaste tiden har vi inte kunnat utnyttja vågmästarr­ollen eftersom vi inte har haft personer på alla våra stolar. Vi har inte haft namn för att besitta sista stolen. Men det kommer vi att ha framöver. Väntar du på att något parti ska bjuda in SD för samtal?

– Du vet ju själv vilket parti det skulle vara i så fall. Socialdemo­kraterna skulle kunna ta hjälp av oss om de vill ha ett maktskifte i Falkenberg. Tillsamman­s skulle vi få en majoritet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden