Hallands Nyheter

”Ingen reklam för Superettan”

- MARTIN ÖRTEGREN

In i det sista jobbade personal med planen på Falcon Alkoholfri Arena. Men ena sidan var knappt spelbar när FFF föll mot Landskrona.

Regnet hade under långa stunder öst ner över Falkenberg och Falcon Alkoholfri Arena under tisdagen. Redan vid måndagens träningspa­ss för FFF hade flera spelare problem med gräsmattan som ofta släppte. Funktionär­er sopade och försökte få bort de värsta mängderna av nederbörde­n som samlats längs långsidan på mitten av planen strax innan matchstart.

– DET VAR 20–30 meter som var riktigt svåra. Vaktmästar­na gör sitt bästa. Det har nästan regnat i nästan 48 timmar. Det är svårt för vilken plan som helst. Det gynnade dem mer än oss, sa Tobias Karlsson.

Trots insatsen från funktionär­er blev det stundtals svårt att bedriva fotboll av någon högre kvalitet. Bollen fastnade och stannade i pölar, spelare hade problem inte ta fulla löpningar i vissa lägen och halkade när de skulle passa eller skjuta.

– Det var ingen reklam för Superettan. Bägge lagen vill gärna spela fotboll men det var svårt att göra det idag. Vi vill driva upp tempot så mycket som möjligt. Jag vet att Bois vill spela på liknande sätt så de blev också missgynnad­e av det, sa Fff-tränaren Hasse Eklund.

HAN NÄRVARADE VID ett möte med domartrion och gästernas tränare innan matchen.

– Vi hade inga synpunkter. Planen var spelbar till stora delar, sa Eklund och fortsatte prata om den regntunga planen:

– Den var rätt så dålig mot huvudläkta­ren, men det var bra mitt på plan. Det hade regnat väldigt mycket. Vaktmästar­en har jobbat hårt, men ibland är fotbollen sån. Det brukar inte vara så här regnigt i den här månaden. Det brukar komma i mars, april eller i oktober och november, avslutade Eklund.

 ?? Bild: MARTIN ÖRTEGREN ?? TUNGSPRUNG­ET. Det har regnat kraftigt under tisdagen och planen på Falcon Alkoholfri Arena kommer bli allt annat än lättspelad när FFF möter Landskrona Bois.
Bild: MARTIN ÖRTEGREN TUNGSPRUNG­ET. Det har regnat kraftigt under tisdagen och planen på Falcon Alkoholfri Arena kommer bli allt annat än lättspelad när FFF möter Landskrona Bois.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden