Hallands Nyheter

Sverige är piskat att slå Belgien oktober

- TT

Sverige måste vinna mot Belgien i oktober. U21-landslaget­s första kvalförlus­t, 0–1 mot Turkiet, gjorde vägen till fotbolls-em något svårare. – Vi ska göra allt för att klara det, säger förbundska­pten Roland Nilsson till C More.

SVERIGE TURKIET 0 1

Det blev en oväntad förlust på hemmaplan för det svenska U21-landslaget, då redan avhängda Turkiet lämnade Helsingbor­g med 1–0 och tre poäng i bagaget.

Sverige, med Alexander Isak och Joel Asoro som anfallsduo, skapade en del chanser men saknade skärpa i första halvlek.

I stället fick publiken på Olympia se ett bollskickl­igt Turkiet komma loss längs den svenska vänsterkan­ten innan Kubilay Kanatsizku­s stötte in ett ledningsmå­l i den 32:a minuten.

Alexander Isak kom nära att kvittera, men sköt ovårdat och utanför. I 79:e minuten ersattes han av Gustaf Nilsson från Falkenberg.

Roland Nilssons mannar hade det svårare i andra halvlek och Sverige fick avsluta matchen med en man mindre, då Filip Dagerstål fick en hård smäll i duell med Turkiets målvakt och därefter satt av de sista fem ordinarie minuterna på bänken.

Då Belgien vann sin match mot Ungern med säkra 3–0 kommer det krävas vinst i gruppens sista match – en seriefinal mot just Belgien – då lagen möts 16 oktober för att det ska bli gruppseger.

Förlust eller oavgjort där innebär att Sverige får hoppas på en plats i playoff.

– Vi har vetat sedan tidigare att oavsett resultatet i dag ska vi möta Belgien i en avgörande match. Nu måste vi slå dem, säger Roland Nilsson.