Hallands Nyheter

Varbergare tog brons i frisör-vm

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

”Konkurrens­en på VM är stenhård.” BOLLAN HOLGERSSON frisör och Vm-deltagare

I helgen avgjordes frisör-vm i Paris där över 50 nationer deltog och för Bollan Holgersson och det svenska laget slutade det med en bronsmedal­j.

Bollan Holgersson äger och driver salong Iconic Hair i Veddige och i helgen var hon med och tävlade mot de bästa i världen i Paris. Förberedel­serna inför frisör-vm har pågått i över ett år.

–DET ÄR TREDJE året i rad som vi är med och tävlar internatio­nellt och vi tog en bronsplats i lagtävling­en. Vi tränar väldigt intensivt inför det här så det blir en ordentlig urladdning efteråt men det känns så himla skönt att det gick så bra, säger Bollan Holgersson.

För att få en plats till det svenska laget krävs att man placerar sig högt på SM och Bollan har tagit sig till VM flera gånger om.

–Konkurrens­en på VM är stenhård och det var Frankrike och Ryssland som placerade sig före oss. Taiwan brukar vara jättebra också men vi lyckades faktiskt slå dem i år, säger Bollan.

DET SVENSKA LAGET tävlade i grenen Technical Combinatio­n, en gren som Bollan även ställde upp i individuel­lt. Där blev det en femteplats för frisörskan från Veddige.

–Man gör upp i två olika moment, där du gör en kreativ men ändå lite nedtonad vardagsfri­syr som ändå brukar vara lite extrema. Sedan har du en som heter Hair by night där du använder en hel del glitter, löshår och smycken. Det är mycket mer glamour helt enkelt, säger Bollan. Vad är det roligaste med att vara med?

– Att du utvecklas så mycket i din yrkesroll och växer som person. Det finns ingen i Sverige som kan göra det vi gör lika bra.

 ?? Bild: PRIVAT ?? BRONSMEDAL­JÖR. Bollan Holgersson tillsamman­s med den frisyr som gav henne en femteplats i grenen Technical Combinatio­n på frisör-vm i Paris.
Bild: PRIVAT BRONSMEDAL­JÖR. Bollan Holgersson tillsamman­s med den frisyr som gav henne en femteplats i grenen Technical Combinatio­n på frisör-vm i Paris.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden