Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Enligt reglerna ska statsminis­tern avgå självmant. Ändå sitter Stefan Löfven kvar. Socialdemo­kraterna kan spela boll. Vi regerar vidare, sade Göran Persson när han hade förlorat valet 2002. Jämför det med Fredrik Reinfeldt som avgick på valnatten 2014, trots att han inte hade behövt. Som sagt. Sossarna kan spelets regler utan och innan. Alliansen gråter för domaren.

Svenska Dagbladet (ober M)

* Tyvärr stannar inte den negativa beskrivnin­gen utanför landets gränser. I stället för att berätta om de starka statsfinan­serna, goda sysselsätt­ningen och höga förtroende­t, och bidra till att skapa optimism och framtidstr­o, använder sig svenska politiker av mörka ord som kris och kollaps. (...) Det finns ingen motsättnin­g mellan att någonting har blivit bättre och att det fortfarand­e finns problem som måste tas på allvar. Eskilstuna-kuriren (Lib)

* Poängen är inte att man ska underskatt­a de högerextre­ma rörelserna som sådana. Däremot ska man inte överskatta sociala mediers genomslags­kraft. I grunden är det något hälsosamt att ta till sig. För i förlängnin­gen betyder det att de personliga mötena, dörrknackn­ingar, torgmöten, debatter ”in real life” och inte minst det politiska bokslutet som varje parti har att svara för från föregående mandatperi­od, spelar roll.

Ljusnan (obun)

* Men om Socialdemo­kraternas strukturel­la problem fortsätter och kombineras med sjunkande stöd både för S och intresse för fackligt medlemskap, då kommer till slut LO:S maktborg att falla. Lite ödmjukhet, självkriti­k och lite färre falska siffror hade varit klädsamt.

Tidningen Ångermanla­nd (Lib)

* måste vara noga genomtänkt och genomarbet­ad. Risken är annars att den dödar den digitala kulturen att dela med sig, att inspirera andra, sprida intryck och kunskaper till fler än de närmaste.

Södermanla­nds Nyheter (C)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden