Hallands Nyheter

Fästningsb­adet görs klart i höst

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

I slutet på juli öppnades Fästningsb­adet och besöksanta­let har varit högt. Men badet har dragits med kritik om hur säkerheten sköts och därför ska kommunen nu åtgärda de brister som pekats ut.

I en och en halv månad har Fästningsb­adet haft öppet. Men under sommaren har badet dragits med en del kritik från badgäster som skurit sig på vassa stegar och trappor.

Dessutom var Varbergs livräddnin­gssällskap också kritiskt och påtalade en hel del brister i säkerheten. På måndag stängs piren och badet av. Då ska nämligen kommunen och Svevia åtgärda de brister som påtalats.

– Det här är ett arbete som har varit planerat sedan länge men sedan är det såklart så att det fanns vissa saker som vi sköt på till hösten. Nu lägger vi fokus på de saker som tagits upp under tiden badet har varit öppet, säger Martin Johansson, projektche­f på hamn- och gatuförval­tningen.

Han säger att det såklart är beklagligt att det finns stegar som har varit vassa och dessutom ska ett antal nya stegar nu sättas på plats.

– Vi hade tre stegar och en trappa som inte hann levereras till invigninge­n och sedan har vi sett att det krävs några stegar till, säger Martin Johansson. Innebär det att badet blir dyrare?

– Det mesta av det vi gör nu är sådant som ingår i budgeten för badet, som de arbeten som vi inte hann med innan vi öppnade. De nya stegarna kommer bli en lite extra kostnad men exakta siffror för det har jag inte just nu.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden