Hallands Nyheter

Grattis Margareta

- LENA BERGLUND

Frisör Margareta Lindahl i Varberg fyller 70 år 16 september. Margareta som är född på Norrdal i Varberg var 3:e dottern till Ann-lis och Wiktor Andersson, när hon var sju år flyttade hela familjen till det då nybyggda Brunnsberg.

Margareta utbildade sig till frisör, 1969 köpte hon salong Marcelle och året därefter gifte hon sig med Kent Lindahl från Borås. När de byggde hus i Tofta tog Margareta sin verksamhet dit, fast innan hade de fått sönerna Anders, som är född 1972, och Benno, som är född 1977.

17 januari 2000 dog maken Kent under en badmintont­räning i Lejonhalle­n, han hade drabbats av akut hjärtsvikt, bara 53 år gammal. Trots chocken och sorgen beslutade Margareta att inte bara att ge upp.

– Min första tankar var att jag inte ville vara med längre, men sen hallå, jag har ju två söner som också sörjer.

Margareta arbetade extra på Kusthotell­et och besökte och umgicks med sina söner, Anders som arbetade runt om i världen, och Benno som började plugga i Uppsala.

I dag driver hon fortfarand­e sin salong, som numera heter ”M” i Tofta, men sonen Benno och hans familj har flyttat in i huset medan hon själv bor i en lägenhet i stan. Hon har klarat sig igenom en svår cancer med cellgiftsb­ehandling 2013. Hon har dessutom, efter svår artros i höger knä, opererats 2016 och blev som en ny människa.

Margaretas familj består i dag av de två sönerna med deras familjer och en mor som är 95 år. Margareta har fyra barnbarn och ett bonusbarnb­arn.

Hon är mycket glad över att sonen Anders med familj har flyttat till Sverige.

– Undrbart att vi alla nu bor inom en mils avstånd, säger hon.

Sin födelsedag tänker hon fira resten av året i olika småträffar då och då.

 ?? Bild: PRIVAT ??
Bild: PRIVAT
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden