Hallands Nyheter

Källström: AIK:S guld att förlora

- MARIE CARLSSON/TT

Två tredjedela­r är spelade. Tio omgångar återstår. Allsvenska­n drar igång efter landslagsu­ppehållet och AIK sitter, ganska bekvämt, i förarsätet. – Även som djurgårdar­e får man säga att AIK är klara favoriter, säger tidigare landslagss­tjärnan Kim Källström.

AIK, med 48 inspelade poäng och noll förluster, har fem poäng tillgodo ner till Stockholms­rivalen Hammarby på 43 poäng.

Där bakom jagar Norrköping på 39 och Malmö FF på 37.

– Nu är det på nåt sätt AIK:S guld att förlora. De fick ju det lilla rycket när Djurgården gjorde ett fint derby och spöade Bajen så de är väl utan tvekan favoriter, AIK, säger Kim Källström, numera tv-expert i Discoverys kanaler.

AIK HAR SLÄPPT in färst mål av alla, bara elva stycken. Det kan jämföras med det lag som hållit tätt näst bäst; Norrköping som släppt in 19 mål.

– De känns väldigt stabila. Med det spelsystem­et de använder är de väldigt svårmanövr­erade. De är ju otroligt starka defensivt, det gör ju att det krävs så mycket mindre längst fram.

Med några riktiga toppspelar­e i allsvenska­n, som Sebastian Larsson, Henok Goitom, Kristoffer Olsson och Tarik Elyounouss­i, säger Källström att han har svårt att se hur AIK ska tappa det.

– Men Hammarby är ju inte dåliga, och Norrköping är med där. Bajen är ju roligt att se på, det är mycket fart och fläkt och många tekniska spelare. Sen har de kanske inte riktigt samma stabilitet som AIK.

KIM KÄLLSTRÖM HAR också imponerats av Malmö FF. Det regerande mästarlage­t som inlednings­vis hamnade i en position där det inte blev som det var tänkt – men som man lyckades korrigera och hämta sig från.

”De är ju otroligt starka defensivt, det gör ju att det krävs så mycket mindre längst fram.” KIM KÄLLSTRÖM

om AIK

– Att man kunde komma tillbaka och ta sig in i Europa League och ändå vara med och nå kanske topp tre – det är ett tecken på att det är en klubb som leds på ett bra sätt, säger Källström.

HAN HAR FÖRSTÅS också koll på hur det går för sin gamla klubb Djurgården som ligger sjua på 32 poäng.

– Det har varit väldigt mycket upp och så lite ner. Och de är kanske än mindre stabila än AIK och Bajen. Men när man minst anade det gick de och vann ett derby. Det var ju otroligt kul för alla djurgårdar­e och för hela laget, för det var verkligen på väg neråt där, säger Källström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden