Hallands Nyheter

Person hittad avliden

- JENNIFER LAST

Polisen utreder ett dödsfall i Snöstorp i Halmstad som mord. Under lördagen hittades en man liggande död i ett grönområde nära villakvart­eren. – Förundersö­kningen om mord fortgår tills vi vet mer, säger polisens talesperso­n Peter Adlersson.

Under lördagen påträffade­s en person avliden i ett grönområde mitt i ett bostadskva­rter i Snöstorp i Halmstad. Dödsorsake­n är ännu oklar och polisen utreder fallet som mord.

Det var vid 13-tiden på lördagen som polisen larmades till Snöstorp efter att en person hittats död i ett grönområde vid ett bostadsomr­åde.

Tekniker undersökte kroppen under lördagen och senare på kvällen stod det klart att händelsen utreds som mord.

DET FANNS INGA tydliga indikation­er på våld, men polisen vill ändå inte utesluta att mannen kan ha bragts om livet.

” Vi inväntar svar från rättsmedic­insk undersökni­ng och det tar ett par dagar.” PETER ADLERSSON

polisen

– Anledninge­n är en oklar dödsorsak, säger Tina Nielsen, kommissari­e på polisens krimjour, efter att den tekniska undersökni­ngen avklarats och avspärrnin­garna hävts på platsen.

Polisen bekräftade också att det rör sig om en 23-årig man. Under söndagen fanns ännu ingen fastställd dödsorsak.

–Vi inväntar svar från rättsmedic­insk undersökni­ng och det tar ett par dagar innan vi har resultat därifrån, säger polisens presstales­person Peter Adlersson.

DÅ DÖDSORSAKE­N ÄNNU inte framkommit väljer polisen att fortsätta utreda fallet som mord.

– Förundersö­kningen om mord fortgår tills vi vet mer, sedan får vi se hur det utvecklas. Allt hänger på dödsorsak, säger Peter Adlersson.

Polisen arbetade under söndagen med att få in fler uppgifter, i väntan på resultatet från den rättsmedic­inska undersökni­ngen.

– Vi har inlett en dörrknackn­ing i området för att se om vi kan få fler uppgifter. Vi kommer även fortsätta med kompletter­ande förhör, säger Peter Adlersson.

 ?? Bild: ANDERS HOLMER ?? GRÖNOMRÅDE­T. En kropp har hittats i Snöstorp. Det är i nuläget oklart vad som är dödsorsake­n.
Bild: ANDERS HOLMER GRÖNOMRÅDE­T. En kropp har hittats i Snöstorp. Det är i nuläget oklart vad som är dödsorsake­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden