Hallands Nyheter

Bostadsmar­knaden som spårade ur

-

BOSTÄDER. Bostadspri­serna har skenat till orimliga nivåer. Men inte bara bostadspri­serna ökar utan även mäklararvo­derna. Det finns nu mäklare som tar 5 procent vid försäljnin­g. Man säljer små skokartong­er för mångmiljon­belopp och lockar med ”badrocksav­stånd” och ”fantastisk potential” när vem som helst kan se att det är ett renovering­sobjekt som byggdes i början på seklet.

Det är plågsamt att ta sig igenom mäklaranno­nserna nuförtiden. Priserna fortsätter ändå att stiga, och så länge vi går på detta kommer priserna att fortsätta uppåt. Vad gör vi åt det då? Vi får helt enkelt sluta köpa till dessa överpriser! Börja sälja hus/ tomter/bostadsrät­ter på egen hand så kommer nog priserna att långsamt att återgå till rimliga nivåer. Man kan ju faktiskt vara nöjd med att få sålt och man behöver kanske inte ha trehundrat­usen extra som ändå mäklaren tar hand om? Vi kan ju också börja återgå till gammal hederlig byteshande­l. Jag har ett hus men vill ha lägenhet, vi byter etc. Är du nöjd så är jag nöjd!

Det är intressant att människor går och letar extraprise­r i matbutiker­na men istället glatt betalar flera hundra tusen för att nån annan ska skriva papper åt dem. Nej, dags att vi agerar så att bostadspri­serna återgår till en mer acceptabel nivå.

Hyresrätt

 ?? Bild: FREDRIK SANDBERG/TT ??
Bild: FREDRIK SANDBERG/TT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden