Hallands Nyheter

Något måste göras åt alla tågförseni­ngar

-

TRAFIK. Så gott som dagligen är det problem med tågtrafike­n någonstans i Sverige. Signalfel, kontaktled­ningsfel. spårfel, växelfel för att nämna några. Värst tycks det vara runt Katrinehol­m. Det får till följd att resenärer till/ från södra Sverige blir hårt drabbade. Detta gäller även resenärer som reser med Öresundstå­g på bl a Västkustba­nan.

DESSA STÄNDIGA PROBLEM medför stora konsekvens­er för resenärern­a och är ett stressmome­nt för tågpersona­len. Problemen har varit legio i flera år. Tyvärr tycks ingen ansvarig ta det på allvar. Hur reagerar tågoperatö­rerna som betalar till Trafikverk­et för att köra tåg? Vad säger länsbolage­n när deras pendlare inte kommer till jobbet i tid eller missar en anslutning? Det är på tiden att det händer något radikalt. Det måste tillsättas en kriskommis­sion och det med folk som har tekniska kunskaper.

Vid Lindome är det nedsatt hastighet, förmodlige­n p.g.a. sättning i spåret. Detta har varit länge. Varför åtgärda inte Trafikverk­et detta problem? Västkustba­nan är en mycket viktig i det svenska järnvägsnä­tet. Hade det varit en väg det handlat om hade problemet varit löst.

VI HAR INTE ministerst­yre i Sverige, men frågan är om inte infrastruk­turministe­rn måste agera nu. Den här situatione­n är inte hållbar i längden och blir dyr för Sverige. Ryktet sprids utomlands att man inte kan lita på tågen i Sverige.

Vi uppmanas att åka mer tåg samt flyga mindre och köra mindre bil. Då måste ansvariga se till att detta blir möjligt. Låt något hända snarast!

Christer Wilhelmsso­n

 ?? Bild: JOHAN NILSSON/TT ?? TÅGSTOPP. Resenärer informeras under ett tågstopp på Malmö C i augusti.
Bild: JOHAN NILSSON/TT TÅGSTOPP. Resenärer informeras under ett tågstopp på Malmö C i augusti.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden