Hallands Nyheter

Redo för kaffekalas i Köinge bygdegård

- MÅRTEN SAMUELSON 010-471 52 74 marten.samuelson@hn.se

I Laholm har det varit fullsatt i tre år. Nu fikar man efter att upprepa succén i Falkenberg­s kommun med kaffekalas, frågesport och underhålln­ing.

Det började i Solbacken, bygdegårde­n i Edenberga, lite utanför Laholm. Där startade Uffe Chrix Andersson en tillställn­ing kallad Kafferepet för cirka tre år sedan. Idén var att duka upp med kaffe och kakor en vardagseft­ermiddag och sedan avsluta med frågesport och underhålln­ing.

–Vi har haft 32 fulla hus där. Det är ju helt galet! konstatera­r Uffe Chrix som inte kunde drömma om att det skulle bli lapp på luckan varenda gång.

NU TÄNKER HAN testa om intresset är lika stort i sin hemkommun i samarbete med Fredrik Carlsson på FC Vin & Event.

Här kallas eventet helt enkelt Kaffekalas och duon har hyrt in sig i Köinge bygdegård.

Den är ungefär lika stor som Solbacken och tar in cirka 300 personer. Man riktar sig framför allt till pensionäre­r, men evenemange­t är öppet för vem som helst.

– Tanken är att hitta på någonting utanför sommarsäso­ngen för den här målgruppen. Visionen är att kunna köra någon gång i månaden under höst, vinter och vår i Köinge. Men vi vill testa en gång först, säger Fredrik Carlsson.

– När de släpper biljettern­a inför varje säsong i Laholm köar folk i timtal där. Ungefär som med Allsången på Vallarna, fortsätter Fredrik som ska fixa fikat.

Totalt brukar kaffekalas­en hålla på i cirka tre timmar med både lokala och rikskända gästartist­er. Först ut blir populäre Magnus Johansson från Marstrand. En av Sveriges bästa trumpetare som kompat massor av svenska artister. Han brukar medverka i Lasse Holms Diggiloo och på avslutning­en av Allsången på Vallarna.

MAGNUS FÅR SÄLLSKAP av lokala stjärnan Ebba Mård Andersson som också gästat Vallarna flera gånger. Skulle gjort det i sommar också om hon inte blivit antagen till en kurs på prestigefy­llda musikskola­n Juilliard i New York. Nu har Ebba även fått erfarenhet från en av världens främsta skolor med inriktning musik.

Uffe Chrix är programled­are och guidar folk genom eftermidda­gen.

– Sedan brukar jag själv köra någon låt varje gång. Vi får väl hoppas att det ska bli fler än ett kaffekalas i Köinge, tillägger han.

Premiären i Köinge blir tisdagen den 25 september.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? FIKAFIXARE. Uffe Chrix Andersson är programled­are och Fredrik Carlsson fixar fikat när det blir Kaffekalas i Köinge.
Bild: OLA FOLKESSON FIKAFIXARE. Uffe Chrix Andersson är programled­are och Fredrik Carlsson fixar fikat när det blir Kaffekalas i Köinge.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden