Hallands Nyheter

Tåget gick för Tvååker

Det var kanske sista chansen att hänga på i kampen om en kvalplats. Då skapade Tvååker nästan ingenting. – Idag är jag besviken, det är utan tvekan årets sämsta match, sa tränare Mattias Lindström efter 0–1-förlusten.

- simon carlsson simon.carlsson@hn.se 010-471 53 27

TVÅÅKER 0 ESKILSMINN­E 1

(0–1)

Efter en tredje raka förlust var det inga muntra miner på Övrevi. Gästande Eskilsminn­en passerade nu laget och det är sex poäng upp till kvalplatse­n.

– Från minut ett till domaren blåser av så har vi ingen energi, det är därför vi förlorar. Den vilja som vi haft innan fanns det inte mycket av, sade mittfältar­en Albin Winbo.

Tre gånger under matchen ropade Eskilsminn­e frenetiskt på straff, alla gånger kändes det befogat. Och vid ett tillfälle fick man rätt efter att Johan Ekelundh rivit ner Robin Hofsö.

– DET ÄR STRAFF och de skulle haft en straff till i första halvlek, sa Lindström och syftade på den märkliga situation där Eric Nilsson rev ner en motståndar­e som varnades för filmning.

Tvååker skapade egentligen bara tre målchanser värda namnet på hela matchen. Allra vassast var Jakob Adolfssons rena läge i början av matchen, men gästernas målvakt gjorde sig stor och stod i vägen.

– Eskilsminn­e gör ett väldigt bra jobb och hade läst in sig väl på hur vi spelar. De stängde kanterna där vi är som farligast, sa Albin Winbo.

ANDRA HALVLEK kontroller­ades av Tvååker, men offensiven var seg och trubbig. Ardian Rexhepis halvvolley på stopptid var enda gången som målvakten sattes på prov.

– Vi är energilösa, vi spelar utan självförtr­oende och vi spelar inte som ett lag. Jag kan inte hitta något positivt idag, sa Mattias Lindström. Har tåget gått i tabelltopp­en nu?

– Jaja det är kört nu, vi förtjänar inte att vara med i toppen när vi är så här dåliga. Kan man inte motivera sig till en sådan här match så kan man inte vara med i toppen.

Albin Winbo är inne på att det saknas ödmjukhet hos de rödblå.

– Vi tror kanske att vi är lite bättre än vad vi är. Nu tror vi att vi är ett topplag och slappnar av för mycket. Den stabila defensiv som vi hade under våren finns det inte en tillstymme­lse till nu, sa Winbo.

NU HAR LINDSTRÖM och laget en vecka på sig att försöka skapa ny energi i truppen.

– Vi får se var felet ligger. Är spelarna fysiskt trötta får vi kanske dra ner på träningen. Är de trötta mentalt så får vi kanske göra något annat för att bryta av fotbollstr­äningen. Jag tror inte på att tvinga ut dem och springa, men vi måste hitta var det felar, sa en besviken tränare.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? TAPPAR MOT TOPPEN. Johan Ekelundh fick följa med upp i slutet, men istället var det nära 0-2 när Emil Åberg missade öppet mål från 40 meter.
Bild: ANNIKA KARLBOM TAPPAR MOT TOPPEN. Johan Ekelundh fick följa med upp i slutet, men istället var det nära 0-2 när Emil Åberg missade öppet mål från 40 meter.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden