Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* För skattebeta­larna är bruksvärde­ssystemet, som man brukar säga, en garanterad nitlott.

Svenska Dagbladet (ober M)

* Nationen är liksom i olag. En betydande andel av svensk arbetarkla­ss har röstat mot sina egna intressen när de lagt sina röster på ett parti som när det gäller fördelning­spolitik står till höger om moderatern­a.

Arbetarbla­det (S)

* Så länge den principen består kommer alltifrån talmansval till enskilda sakfrågor framstå som något av ett lotteri, oavsett om Alliansen eller de rödgröna bildar regering. Alla partiers inriktning måste nu vara att lösa den situatione­n.

Norrbotten­s-kuriren (ober M)

* Samtidigt finns det en gräns som inte ska överträdas. Ett regeringss­amarbete är otänkbart. Men i ett antal politiska sakfrågor finns det likafullt bred samsyn mellan Alliansen och SD.

Borås Tidning (M)

* Att Ryssland övar dessa omfattande styrkor på behörigt avstånd från Sverige och Nato må kännas betryggand­e, men det bör det inte göra. Det Ryssland som nu övar med 300 000 soldater i Sibirien är fortfarand­e samma Ryssland som finns på andra sidan Östersjön. Nya Wermlands-tidningen

(Kon)

* Det är respektlös­t mot de egna medlemmarn­a att betrakta dem som röstboskap som ska vallas in till röstbåsen. Bara smaka på orden när Baudin i maj gjorde sina utfästelse­r gentemot Löfven: ”Minst hälften av våra väljare ska rösta på Socialdemo­kraterna”. Vad är det för syn på Lo-arbetarna?

Expressen (ober L)

* Tyvärr är det just sådana debattörer, med understöd av flummiga skolpoliti­ker, akademiker och tjänstemän, som förfarit så egenmäktig­t med den svenska skolan att den måste lita till flickor som sätter sin egen utbildning på spel för att hålla pojkarna lugna.

Dagens Nyheter (ober L)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden