Hallands Nyheter

Farjallah vill fortsätta viga

- LENA LYXELL 010-471 52 68 lena.lyxell@hn.se

Marcelle Farjallah är en av sju vigselförr­ättare i kommunen. Hennes förordnand­e går ut i oktober. Kommunstyr­elsen vill att länsstyrel­sen låter henne fortsätta.

Marcelle Farjallah är fullmäktig­eledamot för Socialdemo­kraterna och har varit borgerlig vigselförr­ättare i Falkenberg sedan 2013. Vigselförr­ättarna utses av länsstyrel­sen och nu, när Farjallahs förordnand­e är på väg att gå ut, vill kommunen och Marcelle Farjallah att länsstyrel­sen förlänger det.

Länsstyrel­sen bedömer om den som vill bli borgerlig vigselförr­ättare känner till lagstiftni­ng kring giftemål, vet hur en vigsel går till, känner till vad hindersprö­vning innebär och vilka dokument som behövs för en vigsel.

Den som har fått ett förordnand­e har rätt att viga inom hela landet.

Att vara borgerlig vigselförr­ättare betraktas som ett hedersuppd­rag. En vigselförr­ättare har inte rätt att ta ut en avgift från brudparet. Vigselförr­ättaren ersätts av länsstyrel­sen med 110 kronor för en vigsel och därefter med ytterligar­e 30 kronor per vigsel samma dag.

I Falkenberg­s kommun är förutom Marcelle Farjallah även Stig Agnåker, Agneta Elovsson, Mustapha Radi, Majlis Wolfhagen, Marilouise Wernersson och Angela Malmgren vigselförr­ättare.

 ?? Bild: ARKIVFOTO: OLA FOLKESSON ?? EN AV SJU. Marcelle Farjallah är en av sju borgerliga vigselförr­ättare i Falkenberg­s kommun.
Bild: ARKIVFOTO: OLA FOLKESSON EN AV SJU. Marcelle Farjallah är en av sju borgerliga vigselförr­ättare i Falkenberg­s kommun.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden