Hallands Nyheter

Målen måste komma

FOTBOLL: SUPERETTAN

- MIKAEL MARTINSSON 010-471 52 47 mikael.martinsson@hn.se

Han tänker framför allt på ”segermålet” mot Värnamo som felaktigt blev bortdömt.

– Som fotbollssp­elare vill man åt känslan av att göra mål. För den är skön. Men det har varit nära, många bra målvaktsrä­ddningar och annat, säger den 26-årige nigerianen. – Och jag gör jobbet på plan. Han kom på lån från Mjällby. För att rädda kvar Bois i Superettan.

– Jag har haft en bra känsla och har tränat hårt. Såklart är det press nu med viktiga matcher, men som profession­ell fotbollssp­elare ska du klara av press.

Matchen mot Landskrona blir hypervikti­g.

–Jag vet att jag är i bra fysisk form och förhoppnin­gsvis kommer målen också.

Bois tränare Joakim Persson hade hoppats på mål från Emeh.

– JA, JAG hade hoppats att han skulle sätta dit några bollar, men han är väldigt viktig för laget. Han binder fast bollar och är en jobbig typ att möta och dessutom har han bra ledaregens­kaper på plan, säger Joakim.

Och angående de uteblivna målen säger Joakim:

–Det har varit extrem otur att han inte gjort mål.

Nu kommer Izuchukwu Emeh att få sällskap av Perparim Beqaj på topp.

– Så blir det och man såg mot Halmstad att Perparim beslutat att sluta tjura och bitit ihop, säger Joakim Persson.

– Och han hade den där attityden att han bara skulle göra mål. Perparim har vänt på ett proffsigt sätt och slutat ha ett kroppssprå­k där man långt innan sett han han varit besviken. Han ska ha all heder av att tagit sig i kragen.

BEQAJ SER FRAM emot matchen.

– Det var skönt att göra mål mot Halmstad och det är ett mål som jag sent ska glömma. Det är väldigt bra för självförtr­oendet.

Han har bara spelat en match tillsamman­s med Izuchukwu Emeh på topp.

– Och vi har heller inte tränat speciellt mycket tillsamman­s. Men jag hoppas kunna visa varför jag ska spela i alla fall, säger Perparim.

Alla är på det klara i matchens vikt.

–Det är ju bara att se på tabellen. Men vi försöker att trycka på att spelarna ska tycka det här är kul, säger Joakim Persson.

Sju matcher utan mål i Varbergs Bois. Men Izuchukwu Emeh deppar inte. – Såklart vill man göra mål, men jag har inte haft marginaler­na på min sida.

JAKOB BERGMAN SPELAR inte från start.

– Han har problem med ljumsken och vi väljer att spara honom. Han är med på bänken. Men är varningsbe­lastad. Vi har sju spelare med två varningar, berättar Joakim, som räknar med avstängda spelare mot Gefle i nästa match. – Det blir säkert två i alla fall. Landskrona har Igor Arsenijevi­c och Adi Nalic avstänga. Båda har spelat de flesta matcherna en här säsongen.

 ?? Bild: NICKLAS ELMRIN/BILDBYRÅN/ARKIV ?? MÅLLÖS. Varbergs Izuchukwu Emeh har inte lyckats göra mål på sju matcher, men det har varit nära.
Bild: NICKLAS ELMRIN/BILDBYRÅN/ARKIV MÅLLÖS. Varbergs Izuchukwu Emeh har inte lyckats göra mål på sju matcher, men det har varit nära.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden