Hallands Nyheter

Nytt Sm-silver till Alexander Karlsson

- LINDA WEINSTOCK

I helgen fick Hawkhills Trialklubb­s Alexander Karlsson ytterligar­e en Sm-medalj till sin samling. Balansmäst­aren från Falkenberg slutade nämligen tvåa i Motala. – Jag är jättenöjd, säger han.

I helgen avgjordes utomhus-sm i trial i Motala i samband med Vättern Bike Games, ett arrangeman­g som lockade många människor.

– Det var flera olika cykelgrena­r som tävlade och mycket folk i rörelse så det var riktigt roligt, säger Karlsson.

Han reste upp till Motala redan under fredagen för att inspektera de olika sektionern­a tillsamman­s med sin pappa.

– Då var det torrt och fint. En hög nivå men jag tänkte att det nog skulle gå bra på tävlingen, säger Karlsson.

MEN UNDER NATTEN mot lördagen drog ett regnväder in och när det blev dags för tävling var det blött, halkigt och mycket lerigt.

– Det är klart att det blir betydligt svårare då. Underlaget av grus och jord hade förvandlat­s till en lervälling och gav en extra utmaning, säger Karlsson och fortsätter:

– På trähindren var det en hel del ytor som inte hade blivit nätade men jag gillar när det är blött och halt.

Under uppvärmnin­gen fick Hawkhillsc­yklisten inte fram den rätta känslan inför tävlingen.

– Det kändes lite halvdant och jag fick inte fram känslan på cykeln. Men jag vet vad jag kan så det var bara att köra på, säger Karlsson. 2015: Brons – SM inomhus

2015: Brons – BIU-SM utomhus

2016: Silver – SM inomhus

2016: Brons – SM utomhus

2017: Brons – SCF SM inomhus

2017: Silver – SM utomhus

2018: Brons – SCF SM inomhus

2018: Silver – SM utomhus Sagt och gjort. – Jag var lite seg under första halvan på första varvet och drog på mig lite prickar, men på andra varvets fem sektioner kändes det hela tiden bättre och bättre. På tredje varvet körde jag som bäst men drog ändå på mig en prick mer än under andra varvet, säger Karlsson.

HAN HADE INGET att sätta emot världssjua­n och regerande mästaren Joacim Nymann från Partille som slutade på 17 prickar, men Karlsson höll undan och tog silvret med sina 41 prickar mot trean Viktor Hedins 50+ prickar.

– Jag är nöjd över insatsen och att försvara mitt Sm-silver utomhus, speciellt eftersom övriga säsongen har gått lite knackigt, säger silvermeda­ljören.

 ?? Bild: LINDA WEINSTOCK ?? SM-SILVERMEDA­LJÖR. Alexander Karlsson från Falkenberg tog sin åttonde Sm-medalj när han slutade tvåa i trial i Motala i helgen.
Bild: LINDA WEINSTOCK SM-SILVERMEDA­LJÖR. Alexander Karlsson från Falkenberg tog sin åttonde Sm-medalj när han slutade tvåa i trial i Motala i helgen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden