Hallands Nyheter

Jonna Bergemyr missar Ssl-premiären

- MARTIN ÖRTEGREN martin.ortegren@hn.se

Wic:s back Jonna Bergemyr stukade foten på måndagens träning och lär inte vara med när säsongen drar i gång på lördag. – Det är så klart jättetråki­gt, säger Bergemyr.

Efter att ha haft problem med baksida lår under de senaste veckorna var Jonna Bergemyr redo att köra för fullt på träningen. Men comebacken blev kortvarig.

– Det var en 50/50 duell, där jag trampade på en tjejs blad och gled på det samtidigt som jag trampade snett. Jag har stukat foten innan, men aldrig känt den smärtan, berättar Bergemyr samtidigt som hon ligger hemma med foten i högläge.

HUR ALLVARLIG SKADAN är svårt att säga i nuläget.

– Jag har svårt att tro att jag spelar på lördag, tyvärr. Jag får känna efter och se hur det känns. Just nu tar jag mig framåt med kryckor. Om svullnaden inte gått ned på ett tag får man kolla upp det.

DET ÄR EN stor besvikelse för 19-åringen att missa premiären på hemmaplan mot Mora.

– Jag såg verkligen fram emot att dra i gång på lördag.

Tränaren Mikael Nilsson ger sin syn på avbräcket så tätt inpå att säsongen drar i gång.

– Det är jättesynd om henne, spe- ciellt med tanke på hennes strul med baksidan. Det är inte rätt läge, så här veckan inför seriepremi­ären, säger Wic-tränaren Mikael Nilsson.

Den redan tunna backbesätt­ningen kan få det svettigt i seriepremi­ären hemma mot Mora på lördag.

– Vi har den truppen vi har. Vi har sex backar, men är nere på fem nu när Jonna skadade sig. Vi får spela med dem som är tillgängli­ga.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden