Hallands Nyheter

Skäringer i e

-

När får vi duga som vi är? Det är en av frågorna i nya Svt-serien Kroppshets, där Mia Skäringer bland annat berättar om sina egna ätstörning­ar. – Alla i vårt samhälle är rätt ätstörda utan att de tänker på det, säger hon.

Kroppen, maten, träningen. Det gäller att få allt rätt, att lyckas. Annars duger man inte. Eller? I Kroppshets, som har premiär den 20 september, vill Mia Skäringer ge en annan bild än i de orealistis­ka budskapen som påverkar hur vi ser på våra kroppar. Hon tar avstamp i sin egen resa, från ätstörd tonåring till nyktert ätstörd som hon kallar sig i dag.

– Vi är ju söndermata­de med projektion­er utifrån om hur vi ska vara. Vi får inte ens en chans om vi så skulle vilja, att fundera på vad man själv tycker eller känner, att hitta en egen relation till sin kropp, säger hon.

– Man hinner ju inte, för man är ju ständigt utsatt för kampanjer och tips. Så får du platt mage. Så boostar du din kropp. Så går du ner tio kilo på en vecka. Så fixar du stilen. Så tränar du röven. Så lasrar du bort celluliter samtidigt som du bleker tänderna och tränar biceps.

FÖR MIA SKÄRINGER började problemen i samband med puberteten.

– Jag gick från att vara den överviktig­a, roliga tjejen till att bli smal i sjuan, åttan. Jag fick så mycket kvitton av omgivninge­n att det var något lyckat och bra, så jag tänkte att ju smalare jag blir desto bättre, det går ju skitbra det här, berättar hon.

 ??  ?? NORMALISER­AT. Mia Skäringer är aktuell med tv-serien Kroppshets på SVT. träning”, säger hon.
NORMALISER­AT. Mia Skäringer är aktuell med tv-serien Kroppshets på SVT. träning”, säger hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden