Hallands Nyheter

Pensionärs­organisati­onerna kräver fria bussresor för äldre i Halland dygnet runt.

-

HALLAND. Vi i pensionärs­organisati­onerna i Halland tycker att det är förvånansv­ärt att man inte kan enas i Halland om att införa fria bussresor, dessutom att det ser olika ut i våra olika kommuner. Hallandstr­afiken erbjuder länets kommuner ett så kallat seniorkort, vilket innebär att seniorer får åka gratis buss under vissa tider. Detta är inte ok, vi vill ha fria bussresor under dygnets 24 timmar från 65 år det är vårt mål.

OLIKA MODELLER HAR införts, i införts i Halmstad som har man en modell och Kungsbacka en annan modell ,det borde vara en självklarh­et att ha samma modell i hela länet. Kungsbacka är ett föredöme som har fria bussresor 24 timmar. Det ser även olika ut från vilken ålder som förmånerna gäller för dom olika kommunerna Pensionärs­organisati­onernas krav är från 65 år det är då livet förändras

Vi tror att detta är en stor förtjänst för kommunerna, att fler människor rör sig oftare. Men också rent ekonomiskt genom att färdtjänst­kostnader sänks, Man borde räkna på vinsterna och inte bara kostnader. Det finns helt enkelt inte pengar avsatta i årets budget och hur det blir inför nästa års budget är oklart är svaret vi får från politiken.

NU ÄR DET dags att ni lyssnar på oss seniorer.

Vi kommer att fortsätta att driva frågan, vi kommer inte att tystna.

PRO SPF SKPF RPG

Pensionärs­organisati­onerna i Halland

 ?? Bild: HASSE HOLMBERG / TT ?? BUSSRESA. Vi tror att det är en stor förtjänst för kommunerna, att fler människor rör sig oftare.
Bild: HASSE HOLMBERG / TT BUSSRESA. Vi tror att det är en stor förtjänst för kommunerna, att fler människor rör sig oftare.
 ?? Bild: HÅKAN JOHANSSON/ARKIV ??
Bild: HÅKAN JOHANSSON/ARKIV

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden