Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Att satsa stora belopp i nya hyreshus och inte veta om framtida kostnadsök­ningar kan mötas av ökade intäkter leder till minskad investerin­gsvilja.

Blekinge Läns Tidning (ober L)

* Vi ställer oss bakom tuffa kommunala krav på bostadsutv­eckling men kraven bör vara enhetliga över hela landet. I dag ställer många kommuner särkrav kring byggande, vilket skapar merarbete på flera plan, vilket ökar byggkostna­derna.

Svenska Dagbladet (ober M)

* Nattväktar­stat var länge ett skällsord i Sverige. Nu låter det närmast som en dröm. Tänk en stat som prioritera­r polisen och försvaret av gränsen. Expressen (ober L)

* Återkomman­de attacker på media, krav på att tysta P3, raljerande om att en varm och solig sommar inte är skäl att prata om klimatet låter som eko från Trump och är skäl att vara uppmärksam.

Borås Tidning (M)

* För den som möjligen förvånas över att höra Sverige beskrivas som en brutal polisstat som slår turister bakom stängda bildörrar, försöker stjäla deras mobiler och lämnar dem skyddslösa i natten bland vilda djur, väcks frågor.

Svenska Dagbladet (ober M)

* Avslutning­svis, vid sidan om detta enskilda fall, måste man fråga sig: är inte den kinesiska kommunisti­ska regimen faktiskt den värsta brutala i världen mot sina egna medborgare?

Västerbott­ens-kurirer (L)

* Genom att utesluta en villig och kompetent partner som Taiwan, bryter FN inte bara mot de grundlägga­nde mänskliga rättighete­rna för Taiwans 23 miljoner människor, utan åsidosätte­r också deras välbefinna­nde.

Nerikes Allehanda (ober L)

* Skogsnärin­gen ska helt enkelt själva betala köpet av den mark man tvingas sälja. Därmed finns ännu ett förslag som, i likhet med de senaste årens skogspolit­ik, undergräve­r både äganderätt­en och det frivilliga engagemang­et för skogen.

Trelleborg­s Allehanda (L)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden