Hallands Nyheter

Årets skördefest är regnförsäk­rad

- OLOF SVAHN olof.svahn@hn.se

För att undvika förra årets regnkaos har arrangörer­na till Farmers Market regnförsäk­rat helgens skördefest med hjälp av en ny samarbetsp­artner.

Förra årets förhoppnin­gar var stora. Arrangörer­na till årets skördefest hade räknat med 6 000 besökare och styrt upp allt från lokala matstånd till småtraktor­srace.

Men i stället kom regnet i mängder och de blott 900 besökare som trotsade vädret gick en översvämma­d marknad till mötes. En tankbil fick till och med kallas in för att pumpa bort allt vatten.

– Det var helt kaosartat. Vi hade verkligen inte räknat med ett monsunregn. Men i år är vi förberedda på allt, säger Anna Linton.

Självklart hoppas alla på bra väder, men om himlen återigen öppnar sig över helgens skördefest kommer den nya samarbetsp­artnern Länsförsäk­ringar att rycka in med bussar.

Tanken är att besökare ska kunna slussas från Tvååker till Strömma om de kringligga­nde åkermarker, vilka används som parkerings­platser, blir för blöta och leriga.

– Vi vill undvika fjolårets situation då flera fastnade i leran med sina bilar. Vi har även traktorer som kan hjälpa med att lossa dem som mot all förmodan råkar fastna. Men det lär inte behövas, säger Lovisa Jacobson.

Förutom bussiga lösningar för eventuella monsunregn bjuder helgens marknad på en hel del nytt. Besökare kan ta en workshop i att bygga sin egen jord, prova på biodlardrä­kter, eller bevittna en grisuppvis­ning från Gunnargård.

 ?? Bild: OLOF SVAHN ?? SOL I SINNET. Arrangörer­na Marina Evertsson, Lovisa Jacobsson och Anna Linton hoppas bli utan fjolårets monsunregn.
Bild: OLOF SVAHN SOL I SINNET. Arrangörer­na Marina Evertsson, Lovisa Jacobsson och Anna Linton hoppas bli utan fjolårets monsunregn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden