Hallands Nyheter

Man försökte locka in barn i bil vid skola

- ELSA HENRIKSDOT­TER elsa.henriksdot­ter@hn.se

Utanför Vinbergssk­olan ska en man under torsdagen försökt få med sig ett barn i bilen. Nu uppmanar Falkenberg­spolisen föräldrar att tala med sina barn om händelsen.

– Man behöver inte vara orolig, men man ska vara vaksam. Det är bra om man talar med barnen om händelsen, säger Falkenberg­s stationsbe­fäl Anders Persson.

Det var i torsdags som en man i en blå bil närmade sig ett barn utanför Vinbergssk­olan i Falkenberg. Mannen ska ha sagt att han blivit ombedd av barnets föräldrar att skjutsa barnet hem. När barnet bett om ett lösenord ska mannen ha svarat att han inte känt till något sådant och lämnat platsen.

– Det var ju fantastisk­t rådigt gjort av det här barnet, eller föräldrarn­a, att de kommit på det här med lösenord, säger Anders Persson.

Vinbergssk­olan har gått ut till elever och föräldrar genom sitt informatio­nsforum Unikum och berättat om händelsen. En händelse som inte är helt ovanlig enligt stationsbe­fälet.

– Vi har ett samhälle i dag där det faktiskt kan hända sådana här grejer och då är det bra för barnen att veta hur de ska bete sig. Om de skulle hamna i den här situatione­n, säger Anders Persson.

Polisen i Falkenberg kommer i och med händelsen vara extra uppmärksam­ma och hålla koll på både bilar och personer som rör sig vid skolor.

– När polisen får den här typen av informatio­n så är det klart att vi är mer alerta kring skolor. Om någon ringer in och säger att ”nu är det en skum bil här” så är det klart att vi åker och kontroller­ar det, säger Anders Persson.

Mannen ska ha kört en blå Volvo. Men Anders Persson menar det på grund av barnets låga ålder kan vara svårt att helt förlita sig på det.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden