Hallands Nyheter

Jesper Westerberg fixade Hbk-segern

- LINDA WEINSTOCK linda.weinstock@hn.se

Halmstad bärgade tre poäng i jakten på kvalplatse­n när Gais bortabeseg­rades med 2–1. Men det satt hårt inne.

Halmstads BK inledde att rada upp chanser och fortsatte att trycka på för ett ledningsmå­l.

Thomas Boakye, Marcus Mathisen och Kosuke Kinoshita försökte. Det gjorde också Gabriel Gudmundsso­n med ett avslut som gick tätt över ribban.

Men utdelninge­n på den fina inledninge­n skulle till slut komma.

I DEN 26:E minuten stod Gaismålvak­ten för en jättetavla sedan han rusat ut och försökt att ta bollen men missat och Jonathan Svedberg fick bollen gratis och enkelt kunde rulla in 1–0 i öppet mål.

– Vi vågar att hålla i bollen och vågar att skapa lägen, säger målskytten och fortsätter:

– Jag ser att bollen går mot målvakten och att han inte kommer att hinna den. Han missar bollen på något sätt och sedan har jag öppet mål. Jag vet inte riktigt vad som händer.

I 57:e minuten lyfte inbytte Bergholtz en boll mot Malkolm Nilsson som Hbk-keepern helt missbedömd­e och istället för att gå över målet seglade bollen tätt under ribban och in i mål.

Halmstads fina spel från första halvleken var som bortblåst.

– Jag vet inte varför vi blir rädda men det kommer flera misstag på en och samma gång. Det är flera tekniska misstag som gör att vi hamnar i ett baktungt läge som vi inte riktigt lyckas ta oss ur när vi väl vinner boll utan vi fortsätter att ta dumma beslut, säger Westerberg.

Men Halmstad skulle ändå få sista ordet i matchen.

Och när inbytte Andreas Bengtsson hittade ett ytterbacks­amarbete med Jesper Westerberg i anfallet skickade Westerberg lite oväntat in 2–1 till HBK till de tillresta Hbksupport­rarnas glädje.

– IBLAND MÅSTE man bryta mönster och inte fega. När jag ser Bengtsson dra den känner jag att det bara är att gå på bortre. Lite läskigt läge, jag bara väntade på en studs men den kom aldrig, säger Westerberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden