Hallands Nyheter

Döde man ännu inte identifier­ad

- JAN STOHR

Utseendet var kraftigt påverkat efter lång tid i vattnet, men polispatru­llen på plats kan ha känt igen mannen som hittades i havet intill simstadion i Halmstad.

Mannen har nordiskt utseende och var bland annat klädd i en randig tröja. Hans ålder är inte lätt att beskriva med någon exakthet eftersom kroppen påverkats så pass mycket efter ganska lång tid i vattnet. Kroppen hade flutit i land och upptäcktes på tisdagskvä­llen intill raden av hus längs med Simmareväg­en.

– Det är en ännu oidentifie­rad man. Vi jobbar hårt med att få honom identifier­ad. Han hade inga identitets­handlingar på sig, berättar Cecilia Bergsten, chef för polisens enhet för grova brott.

Polisen har utöver frågan om att kunna fastställa mannens identitet formellt riktigt också lite ”andra trådar” att arbeta med.

Platsen intill simstadion ger inte polisen några särskilda ledtrådar. Möjligen kan det vara så att kroppen ursprungli­gen legat i Nissan och sköljts ut i havet och förts till stranden av strömmarna. Samtidigt är sträckan också en sådan plats där annat, som hamnat i havet längre ut i Laholmsbuk­ten, spolas i land.

Polisen jämför även mannens utseende med de som finns i polisens register över anmälda, förvunna personer.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden