Hallands Nyheter

Lena säljer bageriet när barnen flyttat

- LENA LYXELL 010-471 52 68 lena.lyxell@hn.se

Telefonsta­tion, skomakeri och bageri. Nu är huset från 1934 till salu. – Huset behöver liv och rörelse, säger Lena Bolin.

1994, när Lena Bolin och hennes man Lars var 20 år gamla fastnade de för huset i Fridhemsbe­rg, utmed väg 154.

– Det var ett charmigt hus med högt till tak och när vi kom in kände vi husets själ, minns Lena Bolin.

DET UNGA PARET köpte fastighete­n av familjen Spendrup, som låtit bygga huset 60 år tidigare. Genom åren har de renoverat, förändrat och byggt till. Vid flera tillfällen har spår från svunna tider dykt upp. Som till exempel rester från ett skomakeri och ett utrymme som användes som telefonsta­tion och som numera är omgjort till toalett.

MED ÅREN VÄXTE familjen. I dag är de tre barnen – som är 19, 22 och 24 – utflugna och har bosatt sig i Falkenberg. För snart sex år sedan startade Lena Bolin ett bageri i ett gammalt stall på tomten. Det har visat sig vara en lyckosam satsning för Lena Bolin som tidigare arbetat inom olika serviceyrk­en.

– Bageriet går jättebra och vi har många långväga kunder, speciellt boråsare som är på väg till sina stugor vid kusten som stannar till för att köpa bröd.

Men allt har sin tid. Huset i Fridhemsbe­rg är stort och tyst när barnen flyttat hemifrån. Lena Bolin och hennes man längtar till stan för att komma närmare dem. Nu tänker de sälja fastighete­n.

– Jag har inget nytt jobb och vi har ingenstans att bo ännu, men vi måste börja någonstans. Jag hoppas att en ung familj med driv vill flytta hit och fortsätta med bageriet. Det krävs faktiskt inte att man är bagare för att klara detta. Det viktigaste är att man tycker det är roligt och är villig att lära sig något nytt.

 ?? Bild: HÅKAN JOHANSSON/ARKIV ?? SEX ÅR. Lena Bolin har drivit sitt bageri i Fridhemsbe­rg i snart sex år. Nu hoppas hon på att någon vill ta över.
Bild: HÅKAN JOHANSSON/ARKIV SEX ÅR. Lena Bolin har drivit sitt bageri i Fridhemsbe­rg i snart sex år. Nu hoppas hon på att någon vill ta över.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden