Hallands Nyheter

Rockräven Mikael Rickfors kommer till Olofsbo och Rolfstorp

- SARA ÖSTER 010-471 51 23 kultur@hn.se

Hur beter man sig egentligen som svensk? Det ska ”Bonusfamil­jen”skådisen Niklas Engdahl lära hallänning­arna. – Jag lovar att folk kommer att känna igen sig, säger han.

Niklas Engdahl har ett fullspäcka­t schema. Han har precis avslutat inspelning­en av ”Bonusfamil­jen” säsong 3, och spelar just nu in den nya serien ”Den inre cirkeln”, som har premiär våren 2019.

På lördag den 22 september i Halmstads teater finns möjlighet att ta del av Niklas stand-up, i form av en lektion på enkel engelska, kalllad ”How to become swedish in 60 minutes”.

DÄR FÅR DU dig att gå, prata och föra dig som en helt vanlig svensk.

– Showen är manusbunde­n, men jag framför den på mitt sätt. Det är en monolog och jag lovar att det blir mycket humor.

Islänninge­n Bjarni Thorsson, som har en svensk fru och har bott i Sverige i cirka 15 år, har skrivit, regisserat och spelat föreställn­ingen på Island. Hur kommer det sig att du får göra föreställn­ingen?

– Jag gick på en audition efter att ha gått en kurs inom stand-up. Till en början trodde jag att produktion­en hade gått vidare med någon annan, men sen en dag ringde de, och då blev jag väldigt glad. Det finns inget bättre än att bemöta publiken på det här sättet, säger Niklas.

Vad skiljer med att stå helt själv på scen som du gör här?

– När man skådespela­r har man oftast en partner att luta sig mot, vilket kan vara tryggt i många lägen. Nu är jag själv, och trots att jag går efter ett manus kan jag bli riktigt nervös.

Hur ska det bli att komma till Halmstad?

– Det ska såklart bli jättekul. Alla i branschen vet ju vem Peter Wahlbeck är och det känns kul att komma till hans hemstad. Sedan är min vän David Tallroths fru, Ika Nord, från Halmstad, säger Niklas på telefon.

 ?? Bild: MOA VASTESSON ?? På lördag ska Niklas Engdahl framföra en humoristis­k monolog i Halmstads teater.
Bild: MOA VASTESSON På lördag ska Niklas Engdahl framföra en humoristis­k monolog i Halmstads teater.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden