Hallands Nyheter

Missen kan kosta för Sverige

- TT

Nedslaget på tredje sista hindret tog tid att smälta – och frågan är vad det betyder i medaljjakt­en. Henrik von Eckermann kan reparera misstaget men för laget kan det få konsekvens­er. – Lagmässigt är det självklart ”shit”, säger han.

Världsfyra­n satte full fart på Mary Lou i tidshoppni­ngen för att säkra en gångbar tid och en topplaceri­ng inför torsdagens första omgång.

Det bar länge, men brast när ekipaget kom in mot de sista hindren.

– Jag fick betala priset för mina fem galoppsprå­ng in i den kombinatio­nen. Jag blev flack in, hade lite tur som inte rev ned bommen, men fick nedslaget efteråt i stället. Det var inte bra ridet men det blir inte alltid som man tänkt sig, säger von Eckermann.

UTAN RIVNING HADE han fått tiden 78,73. Med nedslaget blev det 82,73.

– Trots nedslaget är jag fortfarand­e med. Jag kommer förhoppnin­gsvis inte vara mer än ett nedslag bakom ledaren, säger han.

När samtliga 124 ekipage hade hoppat klart sent i går i kväll räknades resultaten – individuel­lt och i lag – om till fel, där bäst placerad får 0 fel att ta med sig under av mästerskap­et.

– Lagmässigt är det självklart ”shit” att jag inte fick nolla. Nu fick vi en medelmåtti­g runda igen, men jag hoppas att Peder (Fredricson, ut som sista svenska ryttare) kan slipa till det. Då ser det okej ut inför imorgon.

I OCH MED att Malin Baryard Johnsson också fick ett nedslag på Indiana kan Sverige som lag halka efter redan efter tidshoppni­ngen. Baryard Johnsson tog på sig nedslaget.

– Det är lite dåligt planerat av mig. Jag vet att de sex stegen är korta och borde ha tagit ett till på muren för att kunna lösa den linjen.

Fredrik Jönsson var först ut – och imponerade i Vm-debuten med att ”nolla” med Cold Play. Det såg hur stabilt ut som helst.

– Han kändes bra på framhoppni­ngen och då känner man sig lugnare när allt är som det ska. Jag tycker banan passade mig bra för att vara en tidshoppni­ng, som inte är min bästa grej.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden