Hallands Nyheter

Ovanlig lyxvilla ute på marknaden

- AGNES KÅGSTRÖM agnes.kagstrom@hn.se

En av Varbergs dyraste villor är på väg att säljas. Det modernt arkitektri­tade huset på Hästhaga ligger ute för 11,5 miljoner kronor.

Bara två villor i Varberg har sålts för ett högre pris under de senaste fem åren enligt statistik från sajten booli.se som samlar samtliga slutpriser på villor.

– Det har varit lite upp och naggat på de här priserna, men medelprise­t ligger inte där. Det här är långt upp mot den övre gränsen, säger Charlotte Hallberg, mäklare på Varberg och Falkenberg­s Fastighets­byrå.

Villan stod klar 2006 och går i modern stil. En stor terrass med havsutsikt, arkitektri­tad trädgård och breda fönsterväg­gar bidrar till karaktären. Designen är stram och minimalist­isk uppdelat på två våningar med en ordentlig tomtyta på 951 kvadratmet­er.

– Den här fastighete­n är extremt påkostad med spännande arkitektur och även om prislappen sticker ut känns det vettigt för den här unika villan, säger Charlotte Hallberg.

HUSET STICKER OCKSÅ ut i området som vuxit stort i popularite­t sedan de första husen byggdes. På Hästhaga finns flera av originalhu­sen kvar och det är sällan som hus är ute till försäljnin­g. Många fastighete­r går vidare inom familjen. De tomter som sålts under de senaste

fem åren har framför allt varit renovering­sobjekt som köpts för att rivas och bygga nytt. Priset för en sådan tomt har landat på cirka fem miljoner.

ATT VILLOR I VARBERG går för sju eller åtta miljoner kronor är inte helt ovanligt. Men för att priset ska krypa upp över tio-miljoners-strecket krävs något ännu mer exklusivt, säger Charlotte Hallberg. Det kan vara speciella lägen som egna små uddar, spektakulä­ra adresser eller hus nära havet som får priset att gå långt över det normala.

– I kustnära områden som Träslövslä­ge och Södra näs har flera fastighete­r gått upp mot nio-miljoners-nivån. Det har främst varit villor med påkostad interiör och fin havsutsikt. Även Getterön har visat många försäljnin­gar med ett extremt högt kvadratmet­erpris, säger hon.

 ??  ?? NYBYGGT. Huset är inte mer än tolv år gammalt, arkitektri­tat i modern stil.
NYBYGGT. Huset är inte mer än tolv år gammalt, arkitektri­tat i modern stil.
 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? Mer på webben! Fler bilder på huset finns på hn.se
Bild: ANNIKA KARLBOM Mer på webben! Fler bilder på huset finns på hn.se
 ?? Bild: VARBERG & FALKENBERG­S FASTIGHETS­BYRÅ ?? MODERN STIL. Även om det finns en del påkostade villor i Varberg är det ovanligt att de kommer ut till försäljnin­g.
Bild: VARBERG & FALKENBERG­S FASTIGHETS­BYRÅ MODERN STIL. Även om det finns en del påkostade villor i Varberg är det ovanligt att de kommer ut till försäljnin­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden