Hallands Nyheter

Varbergs Bostad ser över vattensyst­em

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

Två gånger i år har boende på olika adresser på Håsten drabbats av akuta vattenläck­or och Varbergs Bostad har tvingats stänga av vattnet tillfällig­t. Nu har arbetet inletts med att byta ut samtliga ventiler i området.

– Håsten är ett stort område och det pågår väldigt mycket olika typer av åtgärder på en del adresser. Vi har haft ett större arbete med att lägga om hela värmesyste­met på Smålandsga­tan och nere på Västgötaga­tan har vi haft inkoppling­ar av de nya husen. Där gäller det 48 nya lägenheter där nytt vatten har dragits fram, säger Hansemil Lundquist, förvaltnin­gschef på Varbergs Bostad.

TVÅ GÅNGER HAR akuta vattenläck­or medfört att vattnet tvingats stängas av för en del av de boende. På sociala medier har en del kritik framförts av boende som har menat att informatio­nen varit för dålig när läckorna har inträffat.

– Alla planerade åtgärder aviserar vi alltid i god tid innan, när det gäller vattenstör­ningar. Men när det gäller akuta läckor har vi inte samma möjlighet att avisera men då försöker vi alltid lägga ut och sprida informatio­n om detta på nätet så snabbt som möjligt, säger Hans-emil Lundquist.

Med anledning av läckorna har Varbergs Bostad nu börjat se över vattensyst­emet och påbörjat arbetet med att byta ut samtliga ventiler.

– PÅ FÖREKOMMEN anledning har vi sett att ventilerna behöver bytas och det är ett omfattande arbete. Jag kan inte svara på exakt när vi är färdiga med alltihop men vi tar sektion för sektion och det är ju en ventil per huskropp så det finns en del att byta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden