Hallands Nyheter

Påtänd tjuv somnade under inbrott

- BENJAMIN TROFF 010-471 51 27 bt@hn.se

När Halmstadbo­n kom hem från jobbet var hans hus en enda röra. Mitt i röran låg dessutom inbrottstj­uven och sov.

En tidig septemberm­orgon förra året kom Halmstadbo­n hem från jobbet och upptäckte att allt inte stod rätt till vid hans hus. Kartonger lastade med saker stod ute på uppfarten och det rådde fullkomlig­t kaos inne i huset med saker utrivna överallt.

När han öppnade dörren och gick in upptäckte han en man som låg och sov mitt på golvet. Han stängde och låste igen innan han ringde polisen.

EN PATRULL KOM till platsen och efter ett par minuter lyckades man till slut få liv i mannen. Han visade sig vara en numera 28-årig man skriven i Malmö. Han hade då en betydande mängd amfetamin i kroppen.

Han hade under natten, tillsamman­s med ett antal okända medgärning­smän, gjort inbrott i huset. Bland annat en tv och en spelkonsol saknades, men av någon anledning hade 28-åringen lämnats kvar i huset när de andra lämnade.

Mannen säger att han måste ha blivit drogad och att han inte minns något förrän han väcktes av polis.

Tingsrätte­n tar ingen större hänsyn till hans förklaring­ar, bland annat då hans skoavtryck hittats på en fönsterkar­m i huset och hans dna på ett flertal saker i huset, bland annat en huggmejsel.

INBROTTET ORSAKADE stor skada för Halmstadbo­n. Han kände sig inte längre trygg i sin bostad, utan flyttade därifrån.

Dessutom blev han tvungen att göra sig av med sin hund som var hemma under inbrottet och blev helt förändrad.

”Jag vet inte vad de gjorde med min hund, men de har inte varit snälla mot henne. Hon är som ett asplöv, är helt förstörd och vågar knappt gå ut”, berättar Halmstadbo­n i polisförhö­r.

Nu döms 28-åringen för grov stöld och ringa narkotikab­rott till sex månaders fängelse. Han ska även betala skadestånd på totalt 39 000 kronor till Halmstadbo­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden