Hallands Nyheter

Han får äntligen se Storön rensas upp

- ELLINOR SVENSSON ellinor.svensson@hn.se

Det lönar sig att inte ge upp. Det har Björn Holmberg fått erfara när hans medborgarf­örslag om att rensa på den lilla ön i Ätran äntligen drar i gång.

Tre och ett halvt års väntan är över. Björn Holmberg som bor vid Ätran är inte den som ger sig. Han skickade in ett medborgarf­örslag februari 2015 om att rensa bort sly på Storön i Ätran. Förslaget gick igenom i kommunfull­mäktige i oktober 2016. Nu nästan två år efter att beslutet klubbades igenom har man inlett arbetet med att rensa upp på ön i höjd med Ågatan.

– Det känns bra nu men det har varit en lång kamp med mycket tjat och otaliga mejl. Jag tror inte det hade hänt någonting om jag inte legat på, säger Björn Holmberg och fortsätter:

– Jag vill absolut behålla ön som naturen vill ha den men lite mer välvårdad. Ön är ändå en del av centrum och den har gett ett tråkigt intryck med övervuxna träd som hänger över på promenadst­råket.

DET FINNS NÅGRA orsaker till att arbetet försenats enligt Daniel Helsing, planchef på samhällsby­ggnadsavde­lningen.

– Det är inte normalt att det ska dröja såhär länge. Det var meningen att en extern konsult skulle utföra arbetet men det blev problem så nu gör vi det internt, säger Daniel Helsing och fortsätter:

– Det beror även på att vi inte utför röjningar under häckningss­äsong och på flödena i vattennivå­erna i Ätran som följer med svårighete­r, säger Daniel Helsing.

Björn Holmbergs tips är att om man ska skickar in medborgarf­örslag bör man följa upp hur det går.

– Nu kan jag äntligen sätta punkt och bara njuta av att se det bli klart. Jag har väntat på den här dagen länge.

”Nu kan jag äntligen sätta punkt och bara njuta av att se det bli klart. Jag har väntat på den här dagen länge.”

BJÖRN HOLMBERG

 ?? Bild: ELLINOR SVENSSON ?? NÖJD. Björn Holmberg har väntat i tre och ett halvt årstid på den här dagen, när Storön ska rensas upp.
Bild: ELLINOR SVENSSON NÖJD. Björn Holmberg har väntat i tre och ett halvt årstid på den här dagen, när Storön ska rensas upp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden