Hallands Nyheter

Snart ska flerbostäd­er säljas

Snart startar försäljnin­gen av lägenheter­na i ytterligar­e ett planerat höghus i Bacchus. Men ännu är hälften av bostäderna i det andra huset osålda.

- 010-471 52 67 hakan.bergstrom@hn.se

– Vi startar den 7 oktober försäljnin­gen i det fjärde huset, inte i det tredje, säger Jörgen Hallgren, regionchef för Samhällsby­ggnadsbola­get som är huvudansva­rigt för det nya bostadsomr­ådet vid gamla Vin & Sprit-området intill Skrea strand.

Turordning­en kräver kanske en förklaring: I det första sjuvånings­huset, som ligger längst in på den landtunga som är Bacchus, pågår just nu inflyttnin­gen till alla bostadsrät­ter utom två som är osålda. Det andra huset, som ska ligga näst längst in, har påbörjats och ska vara inflyttnin­gsklart om ett år.

Att man nu hoppar över det tredje huset och väljer att börja sälja i det fjärde beror på önskemålen:

– Många har sagt att de gärna vill bo här, men helst i det fjärde huset som ligger längst ut av de fyra hus som byggs i den här etappen, säger Jörgen Hallgren.

Kanske en mer tilltaland­e utsikt i det fjärde huset som inte ligger

mellan de andra höghusen och där kommande etapper längre ut i Bacchus innebär lägre hus.

TANKEN ÄR ATT försäljnin­gen ska gå snabbare i det fjärde huset, utifrån de uttalade önskemålen. Och även om man säljer där före det tredje huset, så innebär det inte nödvändigt­vis att turordning­en ruckas i själva byggandet.

– Vi säljer i fjärde huset för inflyttnin­g först 2021, eftersom många intressera­de har sagt att de inte har någon brådska med att flytta in. Och då kan vi sedan släppa försäljnin­gen i det tredje huset i mellantide­n och bygga färdigt det till 2020, säger Jörgen Hallgren.

MENINGEN ÄR ALLTSÅ att få lite fart i försäljnin­gen innan själva byggandet går vidare i avsedd turordning.

För det har tidvis varit lite trögt med åtgången i det andra huset där 17 av 33 lägenheter hittills är sålda efter att huset varit ute på marknaden i ett år.

– Men vi följer plan, hävdar ändå Jörgen Hallgren och menar att det räcker med att ungefär en lägenhet säljs per månad för att huset nästan ska vara fullt till den planerade inflyttnin­gen i september 2019.

Trögheten kan nog till en del förklaras av de för Falkenberg höga priserna på Bacchus bostadsrät­ter – från 2,3 till 7,1 miljoner kronor, med tillkomman­de månadsavgi­ft från 3 800 kronor till 6 700 kronor, beroende på bostadsyta och placering i huset.

Dessutom finns det från andra håll rapporter om viss inbromsnin­g i försäljnin­gen, där bostadspri­serna kan falla.

– Men det gäller storstäder­na, med högre prisbild. Här har vi relativt prisvärda lägenheter och fortfarand­e en bostadsbri­st, menar Hallgren.

HÅKAN BERGSTRÖM

”Många har sagt att de gärna vill bo här, men helst i det fjärde huset som ligger längst ut av de fyra hus som byggs i den här etappen.” JÖRGEN HALLGREN

 ??  ?? FÄRGERNAS KONTRAST. Inflyttnin­gen pågår i det första sjuvånings­huset i Bacchus. Och det gamla höglagret har piffats upp i olika färger och nyanser.
FÄRGERNAS KONTRAST. Inflyttnin­gen pågår i det första sjuvånings­huset i Bacchus. Och det gamla höglagret har piffats upp i olika färger och nyanser.
 ?? Bild: OLA FOLKESSON ??
Bild: OLA FOLKESSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden