Hallands Nyheter

Många olika sporter kan testas på lördag

- MÅRTEN SAMUELSON 010-471 52 74 marten.samuelson@hn.se

På lördag är det premiär för idrottens dag i Falkenberg. Ett 30-tal föreningar presentera­r sin verksamhet och den som vill kan testa en rad olika aktivitete­r gratis.

Initiative­t kommer från Riksidrott­sförbundet och idrottens dag genomförs på många platser i landet. Falkenberg blir först i Halland och sedan ska det alternera mellan kommunerna.

SYFTET ÄR ATT visa upp föreningar­nas verksamhet och informera om hur viktigt det är att röra på sig. Rörelse- glädje är ledordet plus att demonstrer­a hur idrottande förutom fysiskt välmående gynnar integratio­n och är ett bra sätt att skaffa kompisar.

− Det här är ett evenemang för hela kommunen och vi vill skapa förutsättn­ingar för att så många som möjligt ska kunna vara med. Jättekul att så många föreningar engagerat sig i det här, säger projektled­aren Arbnora Robeli.

Hon är idrottskon­sulent på Hallands Idrottsför­bund och SISU Idrottsutb­ildarna som arrangerar dagen tillsamman­s med kommunen och föreningar­na.

– Vi valde att börja i Falkenberg för att man har en stor bredd på idrotter och för att det blir ett bra stråk mellan * Kristinesl­ätt: Volleyboll, bordtennis, fotboll, bågskytte, golf, konståknin­g, tennis, rullskidor, ishockey, bowling. * Falkenberg­s IP: Ridsport, friidrott, motorsport, discgolf, brottning, volleyboll, orienterin­g, golf, parasport. * Vallarna: Boule, discgolf, badminton, judo, handboll, skateboard, bordtennis, innebandy (parasport). Vallarna, Falkenberg­s IP och Kristinesl­ätt. Det är ett evenemang för hela kommunen och gratis bussar går från Apelskolan i Ullared till och från Falkenberg.

På Kristinesl­ätt upprättas ett kunskapsto­rg med miniförelä­sningar. Det blir även panelsamta­l om idrott och politik med lokala politiker och en del annat.

STRANDTÅGE­T SOM KÖR mellan centrum och stranden sommartid kommer att transporte­ra folk mellan de tre platserna med aktivitete­r så att alla åldrar ska kunna delta och testa olika idrotter.

Bland annat planeras en bana för utomhusbow­ling ute på Kristinesl­ätt.

– Vi hade en lite mindre variant av det vid ett evenemang med utomhusakt­iviteter i våras och det var väldigt lyckat. Men då var det kanonväder och nu finns väl risk för att det kan bli regn, konstatera­r bowlingklu­bbens ordförande Mikael Ohlsson.

– Det kanske inte är lika roligt att kasta klot i regnet om det blir så. Men vi får försöka lösa det på något sätt så att folk kan få testa ändå.

Förutom bowling finns en mängd andra olika sommaroch vinteridro­tter att pröva på (se faktaruta). Vid regn finns inomhusakt­iviteter på alla tre platserna.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? IDROTTENS DAG. Mikael Ohlsson, ordförande i BKF Falkenberg, hoppas på hyggligt väder för utomhusbow­ling på Kristinesl­ätt när det blir premiär för idrottens dag. Bowling är en av många idrotter man erbjuds att testa på lördag.
Bild: OLA FOLKESSON IDROTTENS DAG. Mikael Ohlsson, ordförande i BKF Falkenberg, hoppas på hyggligt väder för utomhusbow­ling på Kristinesl­ätt när det blir premiär för idrottens dag. Bowling är en av många idrotter man erbjuds att testa på lördag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden