Hallands Nyheter

Upprört på kulturprof­ilens rättegång

- CARL CATO/TT NIKLAS SVAHN/TT

Sju vittnen hördes under den näst sista rättegångs­dagen mot den så kallade kulturprof­ilen. Hans advokat Björn Hurtig beskriver stämningen som stundtals upprörd.

Alla vittnen som var tänkta att höras under torsdagen fick ge sin version av händelsen. Den så kallade kulturprof­ilen, som har kopplingar till Svenska Akademien, anklagas för att ha våldtagit en kvinna vid två tillfällen 2011. Stämningen på rättegånge­n, som var stängd för allmänhete­n, beskrivs som stundtals upprörd.

BLAND DEM SOM hördes fanns personer som befunnit sig utanför rummet där misstänkta våldtäkter ska ha begåtts. En annan var den psykiatrik­er som kvinnan berättade om händelsen för. Till stöd finns också en journalant­eckning.

– Jag tycker att vittnena stödjer målsägande­ns berättelse om att hon har varit utsatt för två fall av våldtäkter, sade den utsatta kvinnans biträde Elisabeth Massi Fritz.

Kulturprof­ilens advokat Björn Hurtig säger efter att den andra dagen av tre avslutats att han är nöjd.

– Jag tycker att det har gått bra, vi har fått ut det vi har trott oss kunna få ut av den här dagen. Så vi ser med tillförsik­t fram emot slutdelen av den här rättegånge­n.

Vad kulturprof­ilen påstår har hänt i det där stängda rummet vill Hurtig fortfarand­e inte gå in på. Vittnena har inte själva sett de misstänkta brotten begås, men kvinnan har anförtrott sig åt dem efter händelsern­a.

REDAN NU VET Hurtig dock en av de punkter i målet som han kommer att rikta in sig på.

–Det är tiden, såklart. Det tar lång tid tills det här anmäls, det går sju år ungefär.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden