Hallands Nyheter

Brödrablic­kar mot SSL

Förra säsongens snöpliga slut är bortglömt. Nu är siktet inställt på uppflyttni­ng för Anton och Joel Birgersson. – Det var tufft veckan efter kvalet, sedan har det varit revanschlu­sta som gällt, säger Joel Birgersson.

- SIMON CARLSSON simon.carlsson@hn.se 010-471 53 27

I ett ungt lag börjar Anton Birgersson bli rutinerad med sina 22 år. Förra året stod forwarden för nästan två poäng per match under säsongen, som ändå slutade med ilska och sorg.

– Det tog ganska lång tid att smälta det. Målet är ju att få spela SSL med Warberg igen innan mitt kontrakt går ut, säger Anton Birgersson.

HAN HAR ETT år kvar i klubben efter den här säsongen, vad som händer sedan får framtiden utvisa.

– Någon gång måste man börja tänka på sig själv och visst kan det bli så att jag lämnar. Men helst vill jag spela i Warberg, säger han.

Tre år yngre brodern Joel fick något av ett genombrott under fjolårssäs­ongen. Framför allt var 19-åringen het i kvalet och gjorde tre mål på tre matcher mot Lindås.

– JAG KÄNNER mig tryggare i det jag gör nu. Jag var väl kanske inte riktigt redo i början av förra säsongen, säger Joel Birgersson. Känner du någon press nu?

– Lite kanske, jag visade ju vad jag kan i fjol och det ska jag vara ännu bättre på i år.

Brorsan Anton beskriver Joel som en snabb spelare, klart snabbare än han själv, och en vass målskytt.

– Han har för sig att jag skulle vara snabbare, men det är ganska jämnt, säger Joel och fortsätter:

– Han är nog bara lat och tycker själv att han är seg.

I GENGÄLD BESKRIVER Joel sin storebror som stark och med mycket mod.

– Mitt passningss­pel är bättre också, och speluppfat­tningen, säger Anton.

Vem kommer gå längst i karriären?

– Då måste jag säga mig själv. Båda bröderna har tidigt visat prov på sina talanger. För Joel Birgersson var det viktigt att nå upp till brorsans nivåer.

– Vi sporrar nog varandra tror jag. Som med Hallandsla­get, Anton kom med som ett år yngre. Jag ville verkligen inte vara sämre och kom med som två år för ung, säger Joel Birgersson.

Har ni alltid tävlat mycket hemma?

– Jo men så har det varit. Ingen av oss gillar att förlora och framför allt inte mot varandra.

Duon är fast inställda på en ny serieseger. Men den här gången ska kvalet också övervinnas.

– Många tycker att det borde räcka att vinna serien och så även jag. Samtidigt så är kvalmatche­rna jävligt roliga att spela, det är lite som en slutspelss­erie, säger Joel Birgersson.

DE BÅDA VERKAR dock inte få spela så mycket tillsamman­s. Detta trots att platsen mellan Anton Birgersson och Mattias Kongstad har varit ledig sedan Daniel Gunnarsson trappat ner.

– De senaste matcherna har vi spelat med Simon Svensson, innan det lite med Tom Carlsson. Men jag tycker att truppen är bredare i år, vi har tre bra femmor som alla producerar poäng. Det ser väldigt bra ut, säger Anton Birgersson.

”Vi har tre bra femmor som alla producerar poäng. Det ser väldigt bra ut.”

ANTON BIRGERSSON

 ?? Bild: SIMON CARLSSON ?? SPORRANDE. Lillebror Joel Birgersson (tlll vänster) säger att han alltid velat göra vad Anton gjort, men ännu bättre.
Bild: SIMON CARLSSON SPORRANDE. Lillebror Joel Birgersson (tlll vänster) säger att han alltid velat göra vad Anton gjort, men ännu bättre.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden