Hallands Nyheter

Halländsk duo vill ta sig till Vm-final

- MATTIAS NILSSON

När gokart-vm avgörs i Kristianst­ad finns West Speed Racings Charlie Andersén (Varberg) och Philip Victorsson (Frillesås) på startlinje­n med klara målbilder: Vm-final.

För Philip Victorsson, son till förre Frillesås Bk-spelaren Martin Victorsson, blir det Vm-debut. Tolvåringe­n ställer upp i OK Junior-klassen, med 117 startande förare från 35 länder.

– Skulle han gå till final dit de 34 bästa tar sig är det en bragd, säger pappa Martin.

PHILIP HAR EN fin säsong bakom sig med tretton vinster på kontot, men då handlar det mestadels om tävlingar i Sverige.

– Mitt mål är att komma till final, men det blir väldigt tufft, säger Philip. Hur går tävlingen till?

– Vi har två träningsda­gar bakom oss, sen blir det tidskörnin­g och utifrån det avgörs hur man får starta i sex kvalheat. Sedan räknas alla heat ihop, och hamnar man topp 34 blir det final på söndag, säger Philip.

Charlie Andersén är sexton år och vi pratar med honom precis efter att han varit ute på banan. Charlie säger att formen är bra.

– Jag har tränat länge inför detta och det känns som jag hänger bra med när det gäller tider, säger Andersén som tävlar i klassen OK, snäppet över juniorerna­s dito.

– Final hade varit väldigt bra. Jag brukar inte köra den här klassen utan vanligtvis Rotax. Det blir ett inhopp för att köra mot de bästa och mäta sig. Varför inte liksom när tävlingen går i Sverige.

I OK-KLASSEN STARTAR 110 förare, man kör fyra heat och även här går de 34 bästa till final.

– Det är sån skillnad. Är du bra i Sverige får du det mycket jobbigt internatio­nellt. Det är en oerhört mycket högre nivå. Det finns så många med bra förutsättn­ingar där ekonomin är ”no limit”, säger Martin Victorsson.

För att få vara med på VM krävs ingen kvalificer­ing utan bara att man anmäler sig till mästerskap­et.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden