Hallands Nyheter

Willman och R-KA har återförena­ts

- MARTIN ERLANDSSON 010-471 53 40 martin.erlandsson@hn.se

Minns ni duon Define Perfect? På falkenberg­aren William Players nya skiva ”Dunderbart” återförena­s han med producente­n Robin ”R-KA” Karlsson.

Tre år i rad släppte Willman ett soloalbum per år: ”Inga sköna vibes” (2014), ”Någon annanstans” (2015) och ”Förälskad, förlorad, förbannad” (2016). Förra året bröts sviten.

– Jag var i ett destruktiv­t förhålland­e och först när det tog slut kände jag att jag ville göra ett nytt album, berättar den 25-årige rapparen från Arvidstorp.

En nyckel blev låten ”Dysfunktio­nella”. När den var klar visste William Player att han kunde göra ett helt album (som släpps i dag).

– Ja, den var viktig. Jag sjunger om en nostalgisk skolgång, men det är en metafor för förhålland­et. Så fort en låt kommer ut känner jag att jag har pratat av mig, säger Willman och fortsätter:

– Det var därför det var så jobbigt förra året. Det var mycket negativ laddning och jag hade ingen energi, så jag fick inte ur mig något.

NÅGRA LÅTAR BLEV det ändå under 2017 och de finns med på ”Dunderbart”: ”Störst i Sverige” och ”Jodiladiye­ah” – producerad av barndomsvä­nnen John Soul.

En ännu kändare producent tog hand om sista låten, ”Tequila”: Patrik ”Partillo” Alexanders­son, som jobbar mycket med Kapten Röd.

Resten av låtarna har producerat­s av Robin ”R-KA” Karlsson, som Willman hade duon Define Perfect med fram till våren 2013.

– Det är första låtarna vi gör ihop sedan splittring­en. Vi har startat ett bolag och investerat i en större, finare studio. Jag är tacksam ända in i själen över att Robin är tillbaka i mitt liv. Han är som en bror för mig.

Musikalisk­t finns influenser av afrobeat och countryfär­gad dancehall. Trots flera allvarliga texter tycker William Player att albumet som helhet är positivt och lever upp till titeln ”Dunderbart”.

– Ja, jag mår bra och har mognat röstmässig­t. Låten ”Byggt på luft” handlar om att allting löser sig.

Bland gästerna på albumet (se faktaruta) märks Ken Ring, som inte har gjort någon ny inspelning, men godkänt en remix av en av sina låtar. Störst för William är att Fonky Fresh är med på en låt.

– Ja, han är grunden till att jag började rappa när jag var elva år. Han var populär då med emotionell rap som många tonåringar lyssnade på och fick hjälp av när man var ledsen.

31-ÅRIGE FONKY FRESH, alias Mattias Borg, har inte producerat någon egen musik på flera år.

– Han har bara släppt låtar ihop med mig och det känns mäktigt att få jobba med en så stor influens.

 ?? Bild: JENNIFER WEST ?? FJÄRDE ALBUMET. På Spotify har falkenberg­aren William ”Willman” Players hip hop- och dancehall-låtar streamats sammanlagt fyra miljoner gånger.
Bild: JENNIFER WEST FJÄRDE ALBUMET. På Spotify har falkenberg­aren William ”Willman” Players hip hop- och dancehall-låtar streamats sammanlagt fyra miljoner gånger.
 ?? Bild: EVA LANDIN ?? BRA FELSÄGNING. Skivtiteln ”Dunderbart” kom William på i kassan på Gekås när han tänkte säga ”Dunder” men ändrade sig till ”Underbart”.
Bild: EVA LANDIN BRA FELSÄGNING. Skivtiteln ”Dunderbart” kom William på i kassan på Gekås när han tänkte säga ”Dunder” men ändrade sig till ”Underbart”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden