Hallands Nyheter

Falkenberg riskerar tråkig entré

-

på ”Åkermark offras för tillväxten­s skull” (15/9)

FALKENBERG. Helge Vrågård har en tänkvärd insändare angående bevarande av värdefull åkermark avseende Tångaområd­et. Jag instämmer i grundtanka­rna att åkermark skall ges ett speciellt skydd och har förvånats över Centerns inställnin­g. Diskussion­en brukar hänföras till om det är mer eller mindre värdefull mark när det gäller produktivi­tet.

Nu kommer här nästa område som troligtvis avses att exploatera­s. I en av de återståend­e kvadranter­na vid motorvägen, den som ligger upp mot Stafsinge, tänker nu kommunen köpa ett större markområde. Här är det ingen tvekan om hur värdefull jordbruksm­arken är.

Jag tror mig veta att kommunen inte avser att bedriva jordbruk på marken men har inte lyckats få fram vad som planeras. Planläggni­ng för industri eller handel eller bådadera är ingen högoddsare.

Förutom att då föröda högprodukt­iv åkermark och att förstöra den vackra och inbjudande vyn upp mot mot Stafsinge och kyrkan så riskerar Falkenberg att få lika tråkig entré som till exempel Varbergs centruminf­art.

Jan Berge (MP)

fortfarand­e aktiv politiker

Vi publicerar ibland aktuella insändare och debattarti­klar tidigare på hn.se än i papperstid­ningen. Vi kan också publicera fler insändare i samma ämne på nätet än i pappret. Läs de senaste åsikterna

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden