Hallands Nyheter

Ringhals behöver rekrytera

- MARIE HEBELIUS SVAHN 010-471 52 66 marie.hebelius.svahn@hn.se

Antalet reaktorer ska visserlige­n halveras, men Vattenfall har ändå ett stort rekryterin­gsbehov till Ringhals. 50 tjänster måste tillsättas inom ett år. Det visar en analys som gjorts inom koncernen.

Vattenfall vill anställa tusen personer i Sverige under det närmaste året. Bland dessa finns ett 50-tal lediga jobb på Ringhals. Bolaget söker främst ingenjörer, tekniker och projektled­are. Yrkesgrupp­er som det är stor brist på i dag.

– Vi ser en tydlig ökad rörlighet på arbetsmark­naden, både hos oss på Vattenfall och i övriga samhället. Det har vi varit förskonade från tidigare. Vi lever på en konkurrens­utsatt marknad och vi måste vara attraktiva som arbetsgiva­re, vilket vi är, säger Hr-chefen Dag Svensson.

”Vi måste vara attraktiva som arbetsgiva­re.” DAG SVENSSON Hr-chef

De lediga jobben kan vara vakanta tjänster på grund av pensionsav­gångar. Men också nya arbeten genererade av olika projekt, som byggnation­en av den oberoende härdkylnin­gen på Ringhals 3 och Ringhals 4. Ett 30-tal nya rekryterin­gar till Vattenfall service i Hallandsom­rådet tillkommer.

Ringhals 2 stängs av vid årsskiftet 2019–2020. Ringhals 1 ett år senare.

Hur många jobb försvinner då?

– Det kan jag inte svara på nu. Men vi rekryterar ju inte för att skapa en övertaligh­et. Det vore en jättedålig affär, säger Dag Svensson.

Varför ska man jobba hos Vattenfall?

– Det finns stora karriärmöj­ligheter både inom kärnkrafte­n och inom andra energiområ­den. Och vill man vara med och skapa en fossilfri värld så borde det vara intressant att jobba hos oss.

 ??  ?? TRIVS PÅ VATTENFALL., Nu vill Hrchefen Dag Svensson rekrytera fler till koncernen, varav 50 till Ringhals.
TRIVS PÅ VATTENFALL., Nu vill Hrchefen Dag Svensson rekrytera fler till koncernen, varav 50 till Ringhals.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden